|

Bir sözlükten çok daha fazlasını isteyenlere

Yazım hatalarına, doğru kelime veya doğru çeviriyi aramak için kaybedilen zamana son. Babylon 7 ile her dilde okumak, yazmak daha kolay ve daha hızlı.

Melih Bayram Dede
00:00 - 10/03/2008 Pazartesi
Güncelleme: 19:40 - 10/03/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Bir sözlükten çok daha fazlasını isteyenlere
Bir sözlükten çok daha fazlasını isteyenlere

Babylon 7 yazılımı, kullanıcılara 75'ten fazla dilde sözlük ve çeviri sonuçlarını tek bir tıkla elde etmelerini sağlıyor. Kullanımı oldukça kolay, yenilikçi özellilklere sahip, tercüme ve referans yazılımı olan Babylon, 75'ten fazla dilde 1.300 sözlük ve çeviri kaynağından sonuçlar verir.

Babylon ayrıca kullanıcılarına, Excel, Word, PowerPoint, E-Posta, İnernet Tarayıcısı ve anında mesajlaşma uygulamaları gibi herhangi bir masaüstü uygulamasında, bir metnin üzerine tıklayarak, geniş alanda başlık ve konuyu kapsayan sözlük, ansiklopedi kaynaklarına anında çevrimiçi/çevrimdışı erişim sunar.

Kullanıcıların gerek İnternet gerekse masaüstü uygulamalarında en çok ihtiyaç duydukları işlemlerden biri olan metin çevirisini, Babylon 7 tam 17 dilde tek bir tıkla eksiksiz bir şekilde gerçekleştiriyor. İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Japonca, İbranice, Çince (geleneksel), Çince (basitleştirilmiş), Flemenkçe, Rusça, Korece, Türkçe, Arapça, Farsça, Lehçe ve Ukraynaca, Babylon 7'nin tek tıkla tam çeviri yaptığı dillerdir.

Babylon 7, kullanıcılarına üzerinde çalıştıkları belgeleri için yazım denetimi özelliği sunar. Kullanıcılar, İnternet uygulamaları, e-postalar, çeşitli ofis dokümanları üzerinde çalışırken, Babylon 7 ile 15 dilde yazım denetimi uygulaması gerçekleştirebilirler. Otomatik olarak yapılan bu işlemde, Babylon 7 size yazdığınız metnin içeriğinde bulunan yazım hatalarını anında kontrol ederek düzeltme imkanı sağlar.

Babylon 7, kullanıcılara ofis programlarından sadece Türkçe kelimelerde kullanabildikleri otomatik tamamlama özelliğini, yabancı kelimeler için de sunar. Siz yazmaya başladığınızda Babylon 7, yazacağınız kelimelerin devamını getirecek ve size seçenekler sunacaktır. Bu sayede yazılışını hatırlamadığınız birçok kelimeyi de kolaylıkla hatırlayacaksınız.

Babylon 7, kullanıcılar tarafından en sık kullanılan dilden-dile çevirileri aklında tutar ve sizin sıkça kullandığınız iki dil arasında çeviri sonuçlarını otomatik olarak ekrana yansıtır. Kullanımı oldukça kolay olan Babylon 7'nin isteğinize göre arayüzünü de kişiselleştirmeniz mümkün. Tek tip arayüz yerine, sık kullandığınız özelliklerin sıralamasını, dış görünümünü, arka plan rengini, yazı tipini ve boyutunu ve saydamlık ayarını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz

Babylon 7,en güncel olayları ve en son gelişmeleri kapsayacak şekilde sürekli olarak güncellenen, 2.2 milyondan fazla makale ve tanımı içeren, İnternet üzerindeki en büyük ve çok dilli bedava ansiklopedi olan Vikipedi'den tam 13 dilde sonuç verir.

Babylon 7, para birimlerini ölçüleri ve dünya zaman dilimlerini çevirmenize de yardımcı olur. Yazılımı el bilgisayarınıza, cep telefonunuza yüklediğiniz taktirde, dünyanın her yerinden Babylon 7'nin tüm özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

16 yıl önce