|

'BİRİ' çok ucuza internet veriyor

Türkiye'nin en güçlü, yaygın ve güvenilir alternatif telekom operatörü Koç.net, bireysel iletişim pazarının alternatifi olduğunu BİRİ ile ilan ediyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 26/08/2008 Salı
Güncelleme: 14:11 - 26/08/2008 Salı
Yeni Şafak
'BİRİ' çok ucuza internet veriyor
'BİRİ' çok ucuza internet veriyor

Kurumsal pazardaki tecrübesini BİRİ ile bireysel pazara taşıyan Koç.net, birinci fazı 30 milyon dolar tutarındaki ve tüm Türkiye'yi kapsayan altyapı yatırımları ile; kaliteli, hızlı ve en yaygın satış kanalına sahip alternatif ADSL hizmetini sunuyor.


“İletişimin alternatifi” BİRİ, sektörde bir ilki gerçekleştirerek, aboneliklerde 24 ay taahhüt şartı koşmuyor. Tüketiciler, BİRİ'ye ayda 14.90 YTL karşılığında, üstelik Türkiye çapındaki 3500 Arçelik ve Beko yetkili satıcısından ve Koç.net çözüm ortaklarından abone olabiliyorlar.


Türkiye'nin en güçlü, yaygın ve güvenilir alternatif telekom operatörü Koç.net, bireysel iletişim pazarına BİRİ markasıyla alternatif getirdi. Kurulduğu 2000 yılından bu yana kurumsal pazarda data ve ses hizmetleri sunan Koç.net, güçlü kurumsal yapısı, yaygın teknoloji altyapısı ve tecrübelerini bireysel pazara taşıdı.


Yüzde 100 yerli sermaye kuruluşu olan Koç.net, “İletişimin alternatifi” BİRİ'yle, 2013'e kadar kendi altyapısına 236 milyon dolar yatırım yaparak abone sayısını 1.4 milyona yükseltmeyi, alternatif telekom pazarından yüzde 35 pay almayı hedefliyor.


Koç.net, BİRİ'yle sunduğu ADSL hizmetini, kendi altyapısı üzerinden sağlıyor. Koç.net, ilk etapta 30 milyon USD tutarında altyapı yatırımıyla, kendi altyapısı üzerinden hizmet vermeye başladı. Tüm Türkiye'yi kapsayan bu güçlü altyapısı sayesinde Koç.net; kaliteli, hızlı ve yaygın ALTERNATİF ADSL hizmeti sunuyor.


BİRİ'nin tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Koç.net Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, Türkiye bireysel iletişim pazarına BİRİ'yle alternatif getirdiklerini söyledi: “Türkiye'nin her yerinde aynı koşulları sağlayacak şekilde yatırım yapılarak, yeni servislere gerekli altyapıyı sunmak gerekiyor. Koç.net, telekomünikasyon sektörüne uzun soluklu bakıyor. Bu bağlamda, yatırımlarını ve gelişimini sürdürüyor. Koç.net olarak sadece birkaç ilde değil, tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde altyapı kuruyoruz. ADSL hizmetini kendi altyapımızla veriyor; bu sayede müşterilerimize kaliteli, hızlı ve yaygın ADSL hizmeti sunuyoruz. Hizmette Koç.net güveni, hizmetin kalitesi, avantajlı abonelik koşulları, zengin seçenekli hizmet paketleri ve Türkiye'nin en yaygın satış noktasına sahip oluşu gibi önemli nedenlerle BİRİ'yi, “İletişimin alternatifi” olarak tanımlıyoruz” dedi.


Mehmet Ali Akarca, BİRİ'nin Türkiye'de en yaygın satış kanalına sahip ADSL hizmeti olduğuna dikkat çekerek, BİRİ'nin tüm Türkiye'yi kapsayan 3500 Arçelik-Beko yetkili satıcısında ve Koç.net çözüm ortaklarında satışa sunulduğunu söyledi.


Akarca ayrıca, BİRİ'yi sektördeki diğer ADSL hizmetlerinden farklılaştıran en önemli özelliklerinden birinin, aboneliklerde 24 ay taahhüt şartı içermemesi olduğunu söyledi. Akarca, “Şu anda pazardaki mevcut ADSL abonelik paketlerinin tümü, abonelere sunduğu ücretsiz modem, kampanya süresince indirimli ücretler gibi avantajlar karşılığında, 24 ay abone olma şartı getiriyor ve bu süre dolmadan önce abonelikten çıkmak isteyenler zorlu koşullarla karşılaşıyorlar. “İletişimin alternatifi” BİRİ, alışkanlıkları değiştirecek bir yenilik yaparak, 24 ay abonelik şartını kaldırıyor.” dedi.


Mehmet Ali Akarca, “Biz en iyi hizmeti veriyoruz. Abonelerimiz en iyi hizmeti verecek başka operatör varsa oradan hizmet alabilirler ve istedikleri zaman abonelikten çıkabilirler. Biz BİRİ'den daha iyisi olmadığını düşündüğümüz için bu işi yapıyoruz. 24 ay taahhüt şartı koymuyoruz” dedi.


Basın toplantısında, Koç.net'in hedefleri ve telekom sektörüne ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Koç.net Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, Türkiye'de telekom sektörünün büyüklüğünün 15 milyar dolar, yıllık büyüme oranının yüzde 9 olduğunu söyledi. Akarca, Koç.net'in, yüzde 31'lik pazar payıyla, Türkiye alternatif telekom sektöründeki ilk 3 operatörden biri olduğunu belirtti. Koç.net'in 2007 cirosunun 80 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Akarca, 2008 yılını yaklaşık 130 milyon dolar ciroyla sonlandırmayı planladıklarını söyledi.

Koç.net'in cirosunun yüzde 75'ini Koç Topluluğu dışındaki müşterilerinden elde ettiğini vurgulayan Akarca, “Koç.net, erişim hizmetleri, güvenlik hizmetleri, hosting ve ASP hizmetleri, kampüs hizmetleri, multimedya hizmetlerini kapsayan data hizmetlerinin yanı sıra, Uzak Mesafe Telefon Hizmeti (UMTH) Lisansı ile kurum ve bireylere telefon hizmetleri de sunmaktadır” dedi.


Akarca, Koç.net'in gelirlerinin yüzde 33'ünü ise Telecom Italia, British Telecom, KPN (Royal Dutch Telecom), Global Crossing ve Bezeq gibi dünya devleri ile olan işbirlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiği ihracattan elde ettiğini söyledi: “2007 yılında 28 milyon dolar olan ihracat gelirimizi bu yıl 34 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz.”


Türkiye telekom pazarında hakim operatörün payı yüzde 94 iken, alternatif operatörlerin payının yüzde 6'da kaldığını söyleyen Akarca, “Şehiriçi telefon görüşmelerinin, faturaların yüzde 80'ini oluşturması bu sonucun nedenlerinden biri olarak ortaya çıkıyor” dedi. Akarca, 2004'te alternatif operatörlere açılan şehirlerarası ve uluslararası görüşmelerin oluşturduğu pazarın büyüklüğünün şu anda yaklaşık 400 milyon dolar olduğunu belirterek, “Türkiye'de şehiriçi telefon görüşmelerinin rekabete açılmasıyla önemli gelişmeler yaşanacak. 2010 yılında pazarın büyüklüğü 2 milyar dolara, alternatif operatörlerin pazar payı yüzde 25'e çıkacak. Alternatif operatörlerin payının sonraki yıllarda da artacağını, 2013 yılında yüzde 35'e çıkacağını öngörüyoruz. Telekom pazarının Türkiye'den daha önce serbestleştiği ülkelere bakıldığında da benzer gelişmelerin yaşandığını görüyoruz. Avrupa ülkelerinde alternatif operatörlerin pazar payları yüzde 45-50'ler seviyesine ulaşmış durumda”dedi.


Şehiriçi görüşmelerin rekabete açılmasıyla, tüketicilere çok daha fazla avantajlar içeren paketler sunabileceklerini söyleyen Akarca, “Örneğin, ADSL ve ses hizmetini aylık sabit bir ücret karşılığında alan tüketici, ne kadar süre konuşursa konuşsun yalnızca sabit ücreti ödeyecek. 'Bu ay çok konuşursam yüklü telefon faturası gelir' korkusu yaşamayacak. Özetle, dakika ücretinin yerini sabit ücret alacak. Tüketicilere çok daha avantajlı ürün paketleri sunabileceğiz. Daha ileriki aşamada, bu hizmetlere IPTV ve (örneğin, tüketicinin aynı telefonu evde ev telefonu, dışarıda cep telefonu olarak kullanabildiği) mobil hizmetler eklenecek. Tüketici, tüm bu hizmetlerden tek faturayla faydalanabilecek. Koç.net, bu hizmetlerin hepsini verecek” dedi.


BİRİ ADSL paketi; kampanya süresince ayda 14.90 YTL'ye tüm vergiler dahil, bağlantı ücreti alınmadan ve kredi kartıyla yapılan ödemelerde depozito olmadan sunuluyor. Üstelik, aboneliklerde 24 ay taahhüt şartı bulunmuyor, aboneler istedikleri zaman abonelikten ayrılabiliyor. Paket; sabit ücret karşılığında ADSL internet erişimi, konuş-öde şeklinde avantajlı tarifeler ile şehirlerarası, uluslararası ve GSM görüşmeleri, ücretsiz telefon destekli ve yüksek kalitede kablosuz modem ile ücretsiz 8 GB kotalı ve 5 GB dosya alanına sahip, anti virüs/anti spam korumalı e-posta alanını içeriyor. Bu avantajlı tarifelerle, yurtdışı ve şehirlerarası görüşmelerde yüzde 30-80 arası indirimli konuşmak mümkün.



• Sabit ücret karşılığında ADSL İnternet erişimi

• Konuş-öde şeklinde avantajlı tarifeler ile uzak mesafe telefon görüşmeleri*

• Ücretsiz telefon destekli kablosuz modem

• Ücretsiz 8 GB kotalı, anti virüs/anti spam korumalı e-posta alanı

• Ücretsiz 5 GB kotalı dosya alanı



• Bağlantı Ücreti: Ücretsiz

• Kurulum Ücreti (Opsiyonel): 15,0 YTL


• Fiyatlara KDV ve OİV dahildir.

• Kampanya 30 Eylül 2008 tarihine kadar geçerlidir ve stoklarla sınırlıdır.

• Abone 2 ay boyunca kampanya aylık ücret üzerinden ödeme yapar.

• Kredi Kartı ile ödeme yapmayı kabul eden aboneler indirimli tarifelerden 1 ay fazla yaralanma hakkı kazanır.

• Kredi Kartı ile ödeme yapmayı kabul eden abonelerden depozito ücreti alınmaz.

• Limitli paketlere abone olan müşterilerimize faturalanacak aylık toplam ücret (aylık ücret + kota aşım ücreti), aynı hızdaki limitsiz paketin aylık ücretinin % 25 fazlasını aşamaz.

• İlk ay tüm limitli paketler limitsizdir.

• Taahhüt yoktur.

*Konuş-öde şeklinde avantajlı tarifeler, % 30 ile % 80 arası indirimli görüşme imkanı sağlamaktadır.



DETAYLI BİLGİ İÇİN:
16 yıl önce