|

BKYK e-devlet ve üstün zekalıları görüşecek

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BKYK) yarın ''e-devlet'' ve ''Üstün Zekalı Öğrenciler''i görüşmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Cihan
00:00 - 14/01/2013 Pazartesi
Güncelleme: 13:58 - 14/01/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
BKYK e-devlet ve üstün zekalıları görüşecek
BKYK e-devlet ve üstün zekalıları görüşecek

Türkiye''de bilim politikalarının oluşturulmasında en yüksek karar organı olan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun (BTYK) 25. toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak.

Yarın saat 14.00''de Gölbaşı''nda bulunan Vali Galip Demirel Ankara Vilayetler Evi''nde düzenlenecek olan toplantı Başbakan Erdoğan'ın konuşmasıyla başlayacak. Toplantının ana gündemi "e-Devlet'' ve ''üstün zekalı öğrenciler" olacak. Türkiye'nin Ar-Ge ve yenilik politikasını şekillendiren BTYK kararları, toplantı sonrasında kamuoyu ile paylaşılacak.

1983 yılında kurulan BTYK, ilk toplantısını 9 Ekim 1989''da gerçekleştirdi. Yarın 25. kez toplanacak olan kurul, uzun vadeli bilim ve teknoloji politikalarının tespitinde hükümete yardımcı olunması, hedeflerin saptanması, öncelikli alanların belirlenmesi, plan ve programların hazırlanması, kamu kuruluşlarının görevlendirilmesi, özel kuruluşlarla işbirliği sağlanması, gerekli yasa tasarıları ve mevzuatın hazırlanması, araştırıcı insan gücünün yetiştirilmesinin sağlanması, özel sektör araştırma merkezlerinin kurulması için tedbirler alınması, sektörler ve kuruluşlar arasında koordinasyonunun sağlanması görevlerini üstleniyor. 20 yıllık sürede (1983-2004) sadece 9 kez toplanan BTYK, 2004-2013 yılları arasında düzenli olarak yılda iki kez olmak üzere toplam 15 kez toplandı. BTYK''nın son toplantısı 7 Ağustos 2012''de gerçekleştirilmişti.

11 yıl önce