|

Bu da üniversitelilerin 'Facebook'u

Melih Bayram Dede
00:00 - 30/12/2007 Pazar
Güncelleme: 13:52 - 30/12/2007 Pazar
Yeni Şafak
Bu da üniversitelilerin 'Facebook'u
Bu da üniversitelilerin 'Facebook'u

UniHayat, tüm dünyadan Türkçe konuşan bütün üniversite öğrencilerini ve üniversite mezunlarını aynı çatı altında toplamayı hedef edinen Facebook benzeri bir sosyal ağ sitesi.

UniHayat üyeleri yeni iletişim kanallarını kullanarak Dünyanın her yerinden Türk öğrenciler ile ilgili alanlarındaki gruplarda ve projelerde bağlantıya geçebiliyorlar.

Site sayesinde üniversiteliler, ilgi alanlarını akademik seviyesi yüksek olan kişilerle paylaşabiliyor; sorunlarını duyurup, çözüm yollarını birlikte projelerle bulabiliyor; ders grupları oluşturup ders notları paylaşabiliyor; yurtdışı eğitim ve staj olanakları hakkında bilgi paylaşımında bulunabiliyor.

UniHayat üyeleri gerçek kimliklerini kullandıklarından, sadece üniversite arkadaşlarını değil aynı zamanda daha önceden tanıdıkları tüm arkadaşlarını da kolayca bulup onlarla haberleşme imkanına sahip olabiliyor.

Ağustos 2007'de yayına başlayan UniHayat'ın üye sayısı 12 bin 500. Üyelerin yüzde 60'ı erkek, yüzde 40'ı bayan. Günlük 3 bin üye aktif aktif olarak siteyi ziyaret ediyor.

16 yıl önce