|

Bu kılıf şarj kabusunu bitirecek

Kickstarter'da görücüye çıkan Inkcase+ isimli bu özel kılıf, telefon ekranlarının şarjı bitirmesine son verecek!

.
00:00 - 21/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:09 - 21/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Bu kılıf şarj kabusunu bitirecek
Bu kılıf şarj kabusunu bitirecek

Telefonların şarjını tüketen en önemli bileşenin büyük ekranları olduğunu biliyoruz. Şimdi Kickstarter'da duyurulan yeni bir proje ise ekranların şarjı tüketmesini engellemek üzere ilginç bir çözüm üretiyor.

Inkcase+ isimli proje ile açık kalsa bile, üzerinde bir değişim olmadığı sürece enerji tüketmeyen e-mürekkep teknolojisi ile üretilmiş ikinci bir ekran anlamını taşıyor. Telefonun kılıfı üzerine yerleştiren Inkcase+, böylece telefona düşük enerjili Bluetooth bağlantısı ile bağlanıp telefonun asıl ekranını kapatırken verileri e-mürekkep ekranına yansıtıyor. Böylece örneğin, GPS navigasyon uygulamaları gibi, ekranın sürekli açık olmasının gerektiği uygulamaların yüksek enerji tüketmesi engellenmiş oluyor. Ayrıca kullanıcı telefonun ekranını sürekli açık tutmuş ama bunun karşılığında hiç enerji harcamamış oluyor.

Proje Kickstarter'da büyük ilgi görüyor ancak projenin gerçekleşmesi için gerekli fon miktarına ulaşılamasa bile büyük teknoloji firmalarının bu tür umut vadeden projeleri alıp fonlayarak kendi markası ile piyasaya sürdüğünü biliyoruz. Dolayısıyla, Inkcase+ ekranlarını yakında piyasada göreceğimize emin olabiliriz.

10 yıl önce