|

Bu oyun adamı katil yapar!

2003'te iki gencin etkisinde kalarak cinayet işlediği, bol şiddet ve aksiyon dolu Grand Theft Auto adlı oyun, yine bir cinayet olayıyla gündemde.

Melih Bayram Dede
00:00 - 18/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 16:26 - 17/08/2008 Pazar
Yeni Şafak
Bu oyun adamı katil yapar!
Bu oyun adamı katil yapar!

Tayland'da aşırı dozda şiddet sahneleri içeren Grand Theft Auto (GTA) adlı oyunun dağıtımı durduruldu. Karar, 18 yaşındaki Bangkoklu bir öğrencinin, 54 yaşındaki bir taksiciyi soyduktan sonra öldürmesi ve cinayeti de GTA adlı oyundan etkilenerek işlediğini itiraf etmesi üzerine alındı. Oyunun dağıtımını durduran THAI adlı şirketin Pazarlama ve Satış Direktörü Sakchai Chotikachinda, kararı “Bu cinayetten sonra GTA'nın piyasadan toplatılmasına ve satışlarının durdurulmasına karar verdik. Bundan sonra raflarda GTA yerine başka oyunlara yer vereceğiz” şeklinde açıkladı.


BU İLK CİNAYET DEĞİL

2003 yılında da William ve Josh Buckner adlı iki genç, oyundan etkilenerek cinayet işlemişti. Sözkonusu olayda öldürülenlerin ailesi, oyunun yapımcısı Rockstar Games ve Take-Two Interactive şirketleriyle oyunun satıldığı Wal-Mart marketler zinciri ve PlayStation 2'nin üreticisi Sony Computer Entertainment'a 246 milyon dolarlık dava açmış, fakat dava düşmüştü.


UZAK DURSANIZ İYİ OLUR

Dünya genelinde büyük bir fanatik kitleye sahip olan oyun ABD'de bir çete için çalışan Doğu Avrupalı bir göçmenin işlediği suçlar etrafında gelişiyor. Oyuna yönelik yoğun ilgi gerçekçi olmasına bağlanıyor. Sanalla gerçekliği karıştıracak kadar kendisine hakim olamayacaklar, bu oyundan uzak dursa iyi olur!


16 yıl önce