|

Bu ülkede haber siteleri paralı!

İngiltere'nin en çok satan tabloid gazetesi 'Sun', internet haber sayfasını ücretli yapmaya hazırlanıyor. Ülkenin önde gelen 'ciddi' gazetelerinden Daily Telegraph ise online sitesindeki haberler için 'okudukça öde' sistemi getiriyor.

Cihan
00:00 - 27/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 15:15 - 27/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Bu ülkede haber siteleri paralı!
Bu ülkede haber siteleri paralı!

Sun'ın bağlı bulunduğu medya grubu News International (NI)tarafından yapılan açıklamada, 2013'ün ikinci yarısından itibaren gazetenin online sitesinin ücrete tabi olacağı bildirildi. Gazetenin internet sitesine abone olanlar, Premier Ligi maçlarının özet görüntülerini de 'Sun Online'dan izleyebilecek.

NI Genel Müdürü Mike Darcey, milyonlarca okuyucuya bedava haber okutmanın 'savunulamaz' bir durum olduğunu söyleyerek, '2013'ün ikinci yarısında online siteyi ücretli yapmak büyük bir risk içermiyor.' diye konuştu. Günlük 2,4 milyon tiraja sahip olan gazetenin internet sayfası, her ay 30 milyon tekil kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor.

DAILY TELEGRAPH, 'OKUDUKÇA ÖDE' MODELİNDEN UMUTLU

Öte yandan, Daily Telegraph ise online haber sitesinde İngiltere'nin ilk 'okudukça öde' sistemini uygulayacak. Bu uygulamaya göre, bir ayda içinde 20 haber bedava olarak okunabilecek. 20'nin üzerinde okunan haberler için aylık toplam 1,99 Sterlin veya yıllık 20 Sterlin ücret talep edilecek.

Telegraph ayrıca akıllı telefon/tablet uygulamalarını da içeren 'full dijital paket' önerisi de sunuyor. Bu pakete abonelik ücreti aylık 9,99 Sterlin, yıllık 99 Sterlin olacak. Tüm paketlerde okuyucuya 1 aylık ücretsiz deneme öneriliyor.

Telegraph Medya Grubu, 'okudukça öde' sistemine geçiş yapmayı planladıklarını geçtiğimiz Kasım ayında yaptıkları bir basın açıklamasıyla duyurmuştu. Basın açıklamasında, 1 aylık bedava deneme abonesi olan her 10 kişiden 9'unun, denem süresinden sonra abone olaya karar verdiğine dikkat çekilmişti.

'Okudukça öde' modeli aralarında New York Times'ın da bulunduğu Amerika'daki birçok gazete tarafından uygulanıyor. İngiltere'de ise Times gazetesinin online sitesi ücretli olarak servis veriyor.


11 yıl önce