|

Buyrun gelin icat çıkartalım

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, ''Bizlere hep, ''Başımıza icat çıkarma'' dendi. Biz ise tam tersini söylüyoruz. Buyrun gelin icat çıkartalım'' dedi

Melih Bayram Dede
00:00 - 9/09/2013 Pazartesi
Güncelleme: 22:41 - 8/09/2013 Pazar
Yeni Şafak
Buyrun gelin icat çıkartalım
Buyrun gelin icat çıkartalım

Geleceğin içerik odaklı olacağına inandıklarını ve bu alandaki adımlarında yanlarına gençleri, girişimcileri alabilecekleri platformlara yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, gençlere ve girişimcilere davette bulundu.

GİRİŞİMCİYE DAVET

11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası sonrası AA''ya konuşan Kaya, dijital alanda iş geliştirme olanaklarının geliştirilmesini misyon edindiklerini belirterek, ''Bizlere hep, ''Başımıza icat çıkarma'' dendi. Biz ise tam tersini söylüyoruz. ''Buyrun gelin icat çıkartalım'' diyoruz. TTNET olarak çalışmalarımızı internet erişiminin ötesine taşımak üzere yoğun bir gayret içerisindeyiz'' dedi.

EĞİTİM VERİLECEK

Dijital girişimcilik alanında ulusal ve uluslararası düzeyde saygın üniversitelerle çalıştıklarını ifade eden Kaya, ayrıca Sabancı Üniversitesi işbirliği ile haziran ayında üç genci dünyanın en saygın eğitim kurumlarından MIT''nin girişimcilik programına gönderdiklerini hatırlattı. Kaya, dünyanın farklı ülkeleri arasından seçilen 14 takım arasına girmeyi başaran öğrencilerin, uluslararası düzeyde tanınmış yatırımcılar ve girişimcilerden oluşan bir gruba projelerini sunduklarını anlattı.

KULUÇKA MERKEZİ

TTNET Genel Müdürü Kaya, çok yakında, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü''nde dijital iş fikirlerine odaklı bir kuluçka merkezi açacaklarını, projeleri başarılı bulunan girişimcilere kuluçka merkezinde ofis, donanım, teknolojik altyapı ve mentorluk desteği sağlayacakları dile getirdi.

6 BİN WIFI NOKTASI

İnsanların dijital içeriğe istedikleri yerde, istedikleri zamanda ve istedikleri cihazdan erişebilmesini sağladıklarını dile getiren Kaya, Türkiye''nin en yaygın fiber altyapı ağı üzerinden müşterilerine ulaştıklarını, bunun yanında 6 binden fazla noktada WiFi hizmetlerinin bulunduğunu açıkladı. Abonelerinin işbirlikleri sayesinde yurtdışındaki WiFi noktalarından da internete erişebildiklerine işaret eden Kaya, dileyen abonelerini mobil genişbant hizmetinden de yararlandırdıklarını söyledi.

E-Ticarete adım attık

TTNET Genel Müdürü Kaya, ''okacabukaca'' ve ''ttnetcarsi''nın e-ticarette ilk adımları olduğunu ifade ederek şunları söyledi: ''Dijital ödeme ve tahsilat alanında yenilikçi hizmetler sunduk. Müşterilerimizin internetten gerçekleştirdikleri alışverişlerin ödemelerini TTNET faturası ile yapabilmelerini sağlayan ''TTNET Ödeme'' ile güvenli alışverişin kapılarını açtık. Dijital ödeme alanında tüm dünyada yaygınlaşmasını beklediğimiz iki önemli servisi önümüzdeki haftalarda duyuracağız. ''

İnternet TV alışkanlığını değiştirdi

İnternetin, TV alışkanlıklarını değiştirdiğini belirten Kaya, ''Neyi, ne zaman izleyeceğimizi kanal akışı değil, biz belirliyoruz. TV ve video açısından yeni fırsatlar doğuruyor. Oyun sektörü, e-ticaret, bulut bilişim heyecan verici şekilde büyüyor'' dedi. Gayrimenkul geliştiricilerinin akıllı ev konseptine sahip çıkmaya başladığı bilgisini veren Kaya, Tivibu, TTNET Müzik, PlayStore, TTNET Kitap gibi servislere yenilerini ekleyerek dijital ekosistemi geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.


11 yıl önce