|

Candy Crush'da olmaz denilen oldu

Mobil cihazlar ve Facebook üzerinden oynanan Candy Crush Saga rekora imza attı. Daha önce 100 milyon barajını aştığında oyun ve teknoloji dünyasında büyük dikkat çeken Candy Crush Saga, 500 milyon barajını geride bıraktı. Sosyal medyada "1 milyarı görür mü?" sorusu tartışılmaya başladı.

.
00:00 - 17/11/2013 Pazar
Güncelleme: 15:41 - 17/11/2013 Pazar
Yeni Şafak
Candy Crush'da olmaz denilen oldu
Candy Crush'da olmaz denilen oldu

Distimo araştırma şirketinin verilerine göre, Candy Crush Saga'nın AppStore, Google Play ve Facebook'taki toplam indirilme sayısı yarım milyarı geride bıraktı. Oyunun geliştiricisi King, Candy Crush'ı ilk olarak Nisan 2012'de Facebook'a sunmuş, Kasım 2012'de ise mobil uygulaması hazırlanmıştı.

6 aylık geliri 180 milyon dolar

Candy Crush'ın başarısı, mobil ve sosyal ağ oyunlarının ne kadar büyük bir pazara dönüştüğünün de altını çizdi. ABD merkezli Think Gaming şirketi, ABD'de sadece iOS uyumlu oyunlardan her gün 875 bin dolar gelir elde edildiğini belirtti. Oyun firması Mind Candy'nin CEO'su Acton Smith, Candy Crush oyununun son altı ay içinde 180 milyon dolar gelir getirdiğini öne sürmüştü.

Hergün 700 milyon kez oynanıyor

King firması ise Eylül ayında sunduğu istatistiklerde, Candy Crush'ın her gün mobil cihazlarda 700 milyon kez oynandığını belirtmişti. Bu sayı, şirketim tüm oyunlarının dünya genelindeki oynanma miktarının yüzde 70'ine denk geliyor. Guardian'ın haberine göre, King firması, Candy Crush'ın başarısının ardından halka arz edilmeye hazırlanıyor.

10 yıl önce