|

Cepte güvenlik için 6 püf noktası

İletişim için kilit önem taşıyan akıllı telefonlar, güvenliğimiz açısından hayati bilgiler içeriyor. Kaspersky Lab uzmanlarından cepteki bilgilerin güvenliği ve olası zararlara uğramamak için alınabilecek 6 önlem.

Melih Bayram Dede
00:00 - 2/09/2013 Pazartesi
Güncelleme: 22:03 - 1/09/2013 Pazar
Yeni Şafak
Cepte güvenlik için 6 püf noktası
Cepte güvenlik için 6 püf noktası

1- VPN BAĞLANTISI OLMADAN ASLA

Dış mekanlar ve tatillerde kablosuz internet bağlantı noktalarını tercih ediyoruz. Ancak güvenlik uzmanlarına göre bu pek de güvenli bir yöntem sayılmaz. Mümkünse VPN (Virtual Private Network) kullanın.

2- ŞİFRESİZ WLAN KULLANMAYIN

WiFi kullanmak zorunda kalırsanız kredi kartı, hesap bilgileri, e-posta ve sosyal ağ hesaplarınıza kamuya açık ağlardan girmeyin. Şifresiz WiFi ağlarına girmeyin. Mümkünse kablola bağlantı seçeneğini kullanın.

3- ÇALINSA DA BULABİLİRSİNİZ!

Akıllı telefonunuzda bir güvenlik uygulaması kullanın. Bu uygulama, akıllı telefonunuzu gerçek zamanlı bir tarayıcı kullanarak, zararlı uygulamalara ve web saldırılarına karşı koruma ve hırsızların kontaklarınıza, fotoğraflarınıza ve dosyalarınıza erişimini engelleyerek kişisel bilgilerinizi güvende tutar.

4- PIN KODU GÜVENİ ARTIRIR

Cep telefonunuzda bulunan ekranınız kilitliyken belirecek PIN kodu işlevini etkinleştirdiğinizden emin olun. Telefonunuzun kilidini açmak için izlemek zorunda olduğunuz gerçek parola ve desenler, tabii ki daha iyi bir güvenlik sağlayacaktır.

5- ACİL DURUMLAR İÇİN CEP KİMLİĞİ

Acil bir durumda riske girmemek için tedbirli davranın ve bir cep telefonu kimliği oluşturun. Bu fikir ilk başta saçma görünebilir ancak acil bir durumda zaman kazandıracak ve büyük zahmetten kurtaracaktır.

6- ÖNEMLİ BİLGİLERİNİZİ NOT ALIN

Operatörünüzün yardım hattının numarası, müşteri numaranız, telefon numaranız, telefonunuzun seri numarası olan 15 haneli IMEI ve SIM kart numarası. Bu bilgiler sayesinde kaybolan telefonunuzun kullanımını engelleyebilir ve operatörünüzden hızlıca yeni SIM kart sipariş edebilirsiniz.

11 yıl önce