|

Check Point mobil veri güvenliğinde iddialı

Melih Bayram Dede
00:00 - 24/11/2008 Pazartesi
Güncelleme: 21:39 - 24/11/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Check Point mobil veri güvenliğinde iddialı
Check Point mobil veri güvenliğinde iddialı

Gartner tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan “Magic Quadrant for Mobile Data Protection” raporunda, Check Point mobil veri güvenliğinde liderler arasında gösteriliyor.

Check Point, gerek müşteriler gerekse analistler tarafından, Total Security yaklaşımı ile sunduğu ağ güvenliği, uç nokta güvenliği ve tüm güvenliğin birleşik yönetimi çözümleri ile oldukça iyi tanınıyor. Tek bir programcık ile tüm uç nokta ihtiyaçlarını (FW/AV/NAC/VPN/USB/Şifreleme vb.) kapsayan çözüm suitinin önemli bileşenlerinden birini Check Point Endpoint Security disk ve ortam şifreleme teknolojisi oluşturuyor. Bu teknoloji ile kullanıcıların bilgisayarlarına giren çıkan bilgilerin kontrolü ve şifrelenmesi tamamen şeffaf bir şekilde gerçekleşiyor ve kurumların, dizüstü bilgisayarlar (PC ve MAC), akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazlar üzerinde bulunan fikri varlıkları ve diğer hassas verileri korunmuş oluyor. Şifreleme otomatik ve gerçek zamanlı olarak, kullanıcı müdahalesi gerektirmeden gerçekleşiyor. Bu da kurumlara kapsamlı bir kurumsal güvenlik stratejisi uygulama olanağı tanıyor. Check Point'in uç nokta güvenliği çözümleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.checkpoint.com/products/endpoint_security/index.html adresinden ulaşılabilir.

Gartner'a göre “Liderler, Gartner müşterilerinin hem küçük hem de büyük ölçekli projelerinde iyi sonuçlar veren ürünlere sahipler. Gartner'in pazardaki ihtiyaçların gelişimi ile ilgili vizyonuna katkıda bulunan uzun vadeli yol haritaları var. Liderler rakiplerinin satış ekiplerini kıskandırıyor ve teknik ekiplerini de kendilerini takip etmeye mecbur bırakıyor. Onların mobil veri güvenliği ürünleri müşteriler tarafından iyi biliniyor ve ürünlerini satarken çok az dirençle karşılaşıyorlar.”

Check Point Genel Müdürü Coşkun Göktan, Check Point'in 15 yılı aşkın bir süredir İnternet iletişiminin ve kritik verilerin güvenliğini sağladığını, bu ayrıcalığın ve innovasyon konusundaki kararlılıklarının müşterilerine eksiksiz bir ağ, veri ve uç nokta güvenliği portföyü sunabilmelerini sağladığını belirtti. Göktan, “Sürekli genişleyen müşteri tabanımız, Total Security stratejimiz ve çözümlerimizin gücünün en önemli kanıtıdır.” dedi.

15 yıl önce