|

Chromebook fiyatları düşüyor

Düşük maliyetli olmasıyla ön plana çıkan MediaTek işlemcilerin Chromebook pazarına girmesiyle birlikte bu ürünlerin daha da ucuzlayabileceği söyleniyor.

.
00:00 - 15/07/2014 Salı
Güncelleme: 14:41 - 15/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Chromebook fiyatları düşüyor
Chromebook fiyatları düşüyor

Google''ın Chrome OS işletim sistemiyle çalışarak uygulama ve dosyalarının büyük bölümünü internet üzerinde saklayan Chromebooklar, diziüstü bilgisayar pazarının düşük maliyetli kısmında kendilerine yer buluyorlar. Son dönemde daha da yaygınlaşan ve Samsung, Lenovo, HP, Dell ve Acer gibi firmaların ilgisini çekmeye başaran Chromebooklar, çok yakında daha da düşük maliyetli bir hale gelebilir.

Şu sıralar piyasada bulunan çoğu Chromebook, Intel''in işlemcilerine yer verirken, HP Chromebook 11 gibi bazı modeller ise Samsung Exynos işlemcileri kullanıyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan haberlerde Acer''in NVIDIA Tegra K1 işlemcilere yer vermeyi planladığının ortaya çıkmasının ardından, şimdi de MediaTek işlemcilerin Chromebooklarda kullanılabileceği söyleniyor. Düşük maliyetli tablet ve akıllı telefonlarda kullanılan MediaTek işlemcilerin Chromebook pazarına girmesiyle birlikte bu ürünlerin daha da düşük fiyata satılması bekleniyor.

10 yıl önce