|

CNET.com Türkiye'ye geliyor!

Teknoloji yayıncılığının devi CNET.com, Ocak ayından itibaren Türkiye'de yayına başlıyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 13/12/2007 Perşembe
Güncelleme: 10:27 - 13/12/2007 Perşembe
Yeni Şafak
CNET.com Türkiye'ye geliyor!
CNET.com Türkiye'ye geliyor!

Teknoloji yayıncılığının devi CNET.com, MyNet'le yaptığı lisans anlaşması sonucu, Ocak ayından itibaren Türkiye'de yayına başlıyor. Her ay dünyanın dört bir yanından 140 milyon teknoloji meraklısının internetteki ilk referans noktası olan CNET.com'un Türkiye versiyonunun başında, mesleki kariyeri boyunca ya yeni yayınları başlatan ya da mevcut yayınları revize eden Kemalettin Bulamacı var.


CNET Türkiye Yayın Yönetmeni Kemalettin Bulamacı, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, ABD merkezli yayın yapan ve dünyanın çeşitli ülkelerinde de var olan CNET.com'un mevcut içeriğini Türkçe'ye çevirmenin yanında Türkiye'den de tüketici elektroniği, bilgisayar ve çevre birimleri ile yazılım incelemelerine de yer vereceklerini açıkladı.


ÜRÜN İNCELEME VE TESTLERİ YAPILACAK

Bulamacı, CNET'in, Türkiye'de ziyaretçilerine teknoloji dünyasından haberler sunmanın yanında yapacağı ürün incelemeleri, ürün bilgileri ve ürün testleri ile ziyaretçilerinin teknoloji alışverişlerinde en doğru ve güvenilir bilgi kaynağı olmayı hedeflediğini söyledi.


Alınan bilgiye göre, dünyada çapındaki teknolojik gelişmelere değinip, yeni ürün ve hizmetler hakkında incelemeler sunacak olan CNET Türkiye ekibi, Türkiye pazarına özgü ürün ve hizmetler konusunda da kendi incelemelerini ve testlerini yayınlayacak.


MYNET KİTLESİNDEN GÜÇ ALACAK

CNET'in Türkiye'de yayına başlayacak olmasının kendileri için heyecan verici olduğunu söyleyen Mynet AŞ Genel Müdürü Sabire Ercan “CNET Türkiye'nin, ülkemizdeki 20 milyon internet kullanıcısı, Mynet'in aktif 6,5 milyon e-posta abonesi ve uzman yayın kadrosu ile teknoloji şirketlerinin hedefledikleri tüketicilere ulaşmasında öncülük yapacağını düşünüyoruz” dedi.


BORSA DEĞERİ 1,18 MİLYAR DOLAR

1992 yılında kurulan CNET Networks'ün en güçlü yayını olan cnet.com 2006 yılı sonunda her ay 140 milyondan fazla tekil ziyaretçi, her gün gösterdiği 1 milyonun üzerindeki video ve günlük 75 milyon sayfa gösterimi ile teknoloji tutkunlarının internetteki ilk uğrak noktası. Amerikan teknoloji borsası Nasdaq'a kote olan Cnet Networks'ün borsa değeri 1,18 milyar dolar olarak öngörülüyor.


KEMALETTİN BULAMACI KİMDİR?

21 Aralık 1972 tarihinde doğdu. 1990 yılında Darüşşafaka Lisesi'ni bitirdikten sonra Türk Spor Ajansı'nda fotomuhabir olarak profesyonel iş yaşamına başladı. 1992 yılına kadar aynı grup içerisinde Muhabir, Haber Merkezi Şefi, Yazıişleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

1996 yılına kadar ara verdiği basın mesleğine, IDG'nin Monitör/ComputerWorld isimli yayınıyla, editör olarak, dönüş yaptı. 1997 yılında CMP ile InformationWeek'in Türkiye lisansı için başlattığı görüşmeler 1998 yılında sonuçlandı. InformationWeek Türkiye'de Haber Müdürlüğü görevini üstlendi.

1999 sonbaharı ile 2000 yazı arasında PCnet Dergisinin Genel Yayın Yönetmeliği'ni yaptı. 2000 yılı Ağustos ayından itibaren Interpro bünyesinde BTnet.com.tr isimli günlük Bilişim Haberleri Sitesi'nin haber içeriğini yöneten Kemalettin BULAMACI 2004 yılı Şubat ayı başında Interpro AŞ'den Ağ Yayınları Yöneticisi'yken ayrıldı ve TV macerasına atıldı.

Çok kısa bir süre Türkiye'nin ilk Teknonoloji tematik kanalı Technology Channel'ın İçerik ve Haber Genel Koordinatörlüğünü yaptı.

Haziran 2004'de yayın hayatına başlayan PC TIME ve PC KIDS isimli aylık teknoloji dergilerinin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yayınlarla birlikte ancak 6 ay sürdürebildi. Halen BTDünyası.net'de Genel Yönetmen olarak görev yapıyor.

16 yıl önce