|

Çok gizli bir numara!

Melih Bayram Dede
00:00 - 14/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 17:57 - 14/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Çok gizli bir numara!
Çok gizli bir numara!

Dün gece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bütçe görüşmelerinde, Telekomünikasyon Kurumu 2. Başkanı Galip Zerey, 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren cep telefonlarından gizli arama yapılamayacağını açıklamış.

Daha önce Turkcell'in gizli numaradan aranmak istemeyenler için bir hizmet başlattığı duyurulmuştu. Bununla da birleştirildiğinde, Galip Zerey'in açıklaması bizce büyük bir anlam kazanıyor.

Dilerseniz hemen hatırlayalım; Turkcell kullanıcılarının, gizli numaradan arama kısıtlama servisini aktif hale getirmek için *253#; iptal etmek için ise #253# yazıp YES tuşuna basmaları yeterli oluyor. Hiç denemedim ama, gizli numaralardan gelen aramalar engellediğinde, gizli numaradan arayanlar “Aradığınız kişi gizli numaradan çağrı kabul etmemektedir” uyarısıyla karşılaşıyor ve size numaralarını görünür yapmadan ulaşamıyorlarmış!

Bu arada, “1 Ocak 2008′den itibaren gizli numaralardan arama yapılamayacak” şeklinde yansıyan haberleri, “GSM operatörleri, 1 Ocak 2008′den itibaren, abonelerine, gizli numaralardan aranmama hizmeti vermek zorunda” şeklinde okumak daha doğru olacaktır!

16 yıl önce