|

'CPU Turkey'e TÜBİTAK'tan destek

Melih Bayram Dede
00:00 - 3/12/2007 Pazartesi
Güncelleme: 18:47 - 3/12/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
'CPU Turkey'e TÜBİTAK'tan destek
'CPU Turkey'e TÜBİTAK'tan destek

Türkiye'de işlemci üretiminin önünü açmak ve bu alanda bilgi birikimi oluşturmak için Bilişim Sektörü Derneği'nin 'Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor' adıyla düzenlediği yarışmaya Tübitak Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü de destek verdi.


TÜBİTAK enstitülerinden biri olan UEKAE, bilgi güvenliği haberleşme ve ileri elektronik alanlarında teknolojik çözümler üreten bir kuruluş. 1972 yılında kurulan UEKAE, 35 yılı aşkın bir süredir kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla ortak AR-GE projeleri üzerinde çalışıyor. UEKAE, bünyesinde bulunan Kripto Analiz Merkezi, Ürün Geliştirme Bölümü, İLTAREN, Yarı İletken Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı, EMI/EMC/TEMPEST Test Laboratuvarı, Akustik Test ve Analiz Laboratuvarı, Ortak Kriter Test Merkezi ve Optoelektronik Laboratuvarları ile öncelikle ulusumuz sonra tüm Dünya için araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.


UEKAE, bilgi güvenliği ve ileri elektronik teknolojileri alanlarında NATO'da aktif rol oynayan bir kurum. UEKAE'de sürdürülen Araştırma Geliştirme faaliyetleri sonucunda geliştirilen kriptografik cihaz ve algoritmalardan NATO kullanımına uygun hale getirilenler, NATO Askeri Komitesi tarafından, NATO ve NATO'ya üye ülkelerin tüm gizlilik seviyelerindeki haberleşmesi ve bilgi güvenliğinin sağlanması için onaylanmış durumda.

16 yıl önce