|

Cumhurbaşkanı Gül 'tweet'lerinize cevap veriyor

Melih Bayram Dede
00:00 - 19/05/2010 Çarşamba
Güncelleme: 10:32 - 19/05/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Gül 'tweet'lerinize cevap veriyor
Cumhurbaşkanı Gül 'tweet'lerinize cevap veriyor

Mikroblog sitesi Twitter'da yer alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gelen mesajlara ilk cevaplarını verdi. Gül, Twitter'daki mesajlarında, "Hesabıma üye olup ilgi gösteren bütün takipçilerime teşekkür ediyorum. Yaptığınız yorum ve katkılar değerlendirilmeye çalışılacaktır. Tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum.Yazdıklarınıza akşamüzeri bakabiliyorum. Gelen soruların hepsini değil ama bir kısmını cevaplayacağım." dedi.


Gündemdeki konulara ilişkin sorulara cevap veren Cumhurbaşkanı, Youtube'un kapalı olmasına yönelik bir soruya, "Youtube ile ilgili çok soru var. Kapatılmasına karşıyım fakat bu konuda bir yargı kararı var. Cumhurbaşkanı olarak yargıya müdahale edemem." şeklinde cevap verdi.


Zonguldak'taki göçük nedeniyle olay yerini ziyaret etme kararı aldığını ifade eden Gül, bundan son anda neden vazgeçildiğini ise şöyle açıkladı:


"Ancak ziyaretimin çalışmaları aksatabileceği ifade edilince Zonguldak'a gitmekten vazgeçtim. Kalbim göçük altındaki işçilerimizle. Zonguldak'taki göçük olayına çok üzüldüm. Bakan ve validen bilgi aldım. Zonguldak'a gitmeye karar verdim. Tüm hazırlıklar da tamamlanmıştı."


Çankaya Köşkü'nü ziyaret edip edemeyeceklerini soran takipçilerine Cumhurbaşkanının cevabı ise şöyleydi:


"Çankaya Köşkü zaten ziyaretçilere açık. Hatta isteyen sanal olarak da ziyaret edebilir. http://www.tccb.gov.tr/common/sanaltur/tur/index.html"


İşlerinin yoğunluğu nedeniyle Twitter'da fazla kalamadığını belirten Gül'ün diğer mesajları ise şöyle:


- Maalesef çok uzun süre kalamıyorum ama belirli periyodlarla bazı sorulara cevap vereceğim. Hepinize iyi akşamlar diliyorum.


- Günlük olaylarla ilgili duygu ve düşüncelerimi de ileride paylaşabilirim.


- Yoğunluğumdan dolayı kimseyi twitter'a ekleyemiyorum ama ileride bu mümkün olabilir.


EN ÇOK SORULAN SORU: KENDİSİ Mİ YAZIYOR?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mikroblog sitesi Twitter'da kendisi adına Çankaya Köşkü Kurumsal İletişim Başkanlığı tarafından açılan hesapta kendisinin yazıp yazmadığına yönelik merakları giderdi.


Cumhurbaşkanı Gül'ün konuya ilişkin cevabı şöyle:


"Dün akşamdan beri pek çok soru var en çok da benim ya da danışmanlarımın yazıp yazmadığı konusu sorulmuş. Tabiki Twitter hesabımı takip eden bir ekip var ve onlar benim bilgim dahilinde zaman zaman bilgi amaçlı yazabilirler. Ancak şimdi olduğu gibi vakit buldukça ben kendim gönderdiğiniz mesajları okuyor ve yazıyorum."


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Twitter hesabı şöyle:
14 yıl önce