|

Dizüstünde üst düzey güvenlik

OmniAccess 3500 Nonstop Laptop Guardian ürününün yeni sürümü, bilgisayar kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak.

Melih Bayram Dede
00:00 - 22/07/2008 Salı
Güncelleme: 21:50 - 22/07/2008 Salı
Yeni Şafak
Dizüstünde üst düzey güvenlik
Dizüstünde üst düzey güvenlik

Alcatel-Lucent, dizüstü bilgisayarlar üzerindeki verilerin güvenliğini artıran yönetim sistemini OmniAccess 3500 Nonstop Laptop Guardian (NLG) ürününün, veri şifreleme ve sanal özel ağ (VPN) özelliklerini artırarak, yeniledi.


Bell Laboratuvarları tarafından geliştirilen ve olgunlaşma süresi Alcatel-Lucent Ventures tarafından sağlanan OmniAccess 3500 NLG, dizüstü bilgisayarlarda 7/24 saat bazında güvenlik ihlallerini azaltan, hatta dizüstü bilgisayarınız kapalı iken, "herzaman" bağlantıda ve kontrol olanağı sunan ilk kapsamlı çözüm olma özelliği taşıyor.


Orta ölçekli şirketler için düşük maliyetli çözümler sunmak üzere iş ortaklarını ve taşıyıcı taleplerini destekleyen bu yeni çözüm, şimdilik sadece Kuzey Amerika'da satılıyor. Avrupa pazarına ise 2008 yılının 3'üncü çeyreğinde sunulacak.


OmniAccess 3500 NLG; güvenli, herzaman bağlantıda olan, hatta dizüstü bilgisayarın kapalı olması halinde dahi IT için erişilebilir olan bir bilgi işlem sisteminden oluşuyor. Bataryası dahil ayrı bir güvenli işletim sistemi olan ve bir 3G geniş bant PCMCIA veri kartı üzerinde bulunan bu sistem; 3G, Ethernet veya WiFi dahil, her tür geniş bant şebekesi ile çalışıyor.


Dizüstü bilgisayar bir şebekeye bağlı olsa bile kart, otomatik VPN özelliği sayesinde, problemsiz bir biçimde kurumsal şebekeye geçiş bağlantısı yapıyor ve veri bağlantı türüne bakılmaksızın tüm trafiğin, kuruluşun şebekesinin korumalarından doğrudan geçmesini, filtrelenmesini ve internete erişmeden önce prosedür yöneticilerinden geçmesini sağlıyor.


OmniAccess 3500 yazılımının bir önceki sürümden farkı, FDE entegrasyon çerçevesi, Windows için sektörün ilk aktif akıllı kartı ve pre-boot doğrulaması, SSL VPN erişimi, çoklu kullanıcı desteği ve orta-derece geçit özelliklerine sahip olması. Şöyle ki;


• FDE entegrasyon çerçevesi:
Artık tüm FDE satıcıları OmniAccess 3500 NLG ile entegre olabiliyor. Şifreleme anahtarlarını uzaktan yönetme kapasitesi sayesinde satıcının şifreleme çözümleri gelişiyor. Dizüstü bilgisayar kapalı veya çevrimdışı ise ikinci onaylama faktörü sağlıyor. Anahtarlar ve iki faktör doğrulama özelliği, NLG kartının üzerinde saklı bulunuyor. Dizüstü bilgisayarın kaybedilmesi veya çalınması halinde, uzaktan silme işlemi ile sabit diski erişilemez duruma getiriyor. Bir dizüstü bilgisayarındaki bilgiye, OmniAccess 3500 NLG tarafından çalıştırılan yönetim kontrolleri ile erişilemediğinden, bu özellik önemli bir güvenlik açığını kapatıyor. NLG'nin GPS yer belirleme kapasitesi sayesinde de güvenlik ve yönetilebilirlik işlemleri güncellenebiliyor.

• Windows için sektörün ilk aktif akıllı kartı ve pre-boot doğrulaması:
FDE çözümlerinin çoğu, şifreleme tuşları için kullanmak üzere bir Smartcard (Akıllı kart) gerektirir. Bu çözüm, bir şebeke üzerinden güncelleme olanağı sağlamaz. Oysa NLG, Smartcard'tan daha iyi çalışıyor. IT yöneticilerine Smartcard'ı veya PIN'i havadan güvenli bir biçimde yaratma, geçersiz kılma, kaldırma-yeniden çıkartma veya hareket etme işlemlerini, düşük yönetim maliyetleri ile çok daha hızlı cevaplama olanağı sunuyor.

• SSL VPN erişimi:
Bu kapasite NLG kullanıcılarına, bir müşteriyi veya partner lokasyonunu ziyaret ederlerken, VPN kullanmak için başka bir güvenli alternatif sunuyor. İçinde bulunan IPSec VPN'e ek olarak NLG, müşterinin bilgi teknolojileri tarafından kullanılıyorsa, web tabanlı SSL VPN güvenli anahtarlamayı destekliyor. Bu kapasite, NLG çözümünü tam olarak tanımlayan ve herzaman bağlantıda (always-on) olan VPN çözümünü çalışır halde tutuyor ve son kullanıcılara gerektiğinde SSL'i kullanma olanağı sağlıyor.

• Çoklu kullanıcı desteği:
Bu opsiyon sayesinde çoklu son kullanıcılar, tek bir NLG korumalı dizüstü bilgisayarını, güvenlikten ödün vermeksizin paylaşabiliyor.

• Orta-derece geçit:
Alcatel-Lucent, 500 NLG kullanıcısına kadar olan şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir back-office NLG geçidi geliştirdi. Bu yeni sunucu, bu tür orta ölçekli şirketler için düşük maliyetli çözümler sunmak üzere iş ortaklarını ve taşıyıcı taleplerini destekliyor.

Bu çözüm sayesinde IT departmanları, çalınan cihazların uygunluğu, koruması ve yeniden çalıştırılması için prosedürler uygulayabilecek. Ayıca, giderek daha artan bir boyutta mobil olan kullanıcılarına, herhangi bir zamanda istedikleri yerden eklentiler (patch) gönderebilecek ve güncelleme işlemleri yapabilecek. Böylece üretkenliği ve verimliliği artırabilecekler.


OmniAccess 3500 Nonstop Laptop Guardian çözümünde, dizüstü bilgisayarlar için PCMCIA kartları ve bir yönetim sunucusu vardır. Ürün 3G servisleri ile birlikte paketlenmiştir. Kablosuz servis sağlayıcılar ve Alcatel-Lucent'in iş ortakları aracılığı ile satılır. Diğer kanal ortaklarının yanı sıra OmniAccess 3500 NLG'yi tam bir kablosuz kurumsal çözümün parçası olarak sunmak üzere Sprint firması ile çalışan Alcatel-Lucent, şun anda Kuzey Amerika'daki satış kanalları üzerinden ürünün satışını gerçekleştirmektedir. Avrupa pazarına 2008 yılının 3üncü çeyreğinde sunulacaktır.


Alcatel-Lucent'in Kurumsal Faaliyetlerinden sorumlu COO'su Tom Burns,"NLG, mobil güvenlik alanında yenilikler getirmeye devam ediyor. İnteraktif Smartcard özellikleri pazarda gerçekten eşsiz" diyor ve şöyle devam ediyor:


"Müşterilerimiz NLG'ye karşı çok olumlu tepkiler veriyor ve biz bu yeni özellikler ile NLG'nin pazardaki güvenlik çözümleri konusunda en kapsamlı son nokta olarak kalacağına inanıyoruz. Yeni orta-derece geçidimiz (düşük maliyetli) ile orta ölçekli müşterilerimizi hedefleyen bir ürün lanse ettik ve hedefleyebileceğimiz pazarı önemli ölçüde genişlettik".


Stratecast'ın Genel Müdürü Michael Subu ise: "OmniAccess 3500 NLG'nin yeni özellik geliştirmeleri ile Alcatel-Lucent, NLG alanındaki çekiciliğini artırdı. Bu alanda yapılan yenilikler, kuruluşların en büyük ihtiyacı olan kendilerine özgü teknolojilerin güvenliğini, eşsiz sistemlerini ve bilgi koruma hedeflerini sağlamak üzere esneklik sunuyor.


Alcatel-Lucent Satış Müdürü Mutlu Güngören, ürünle ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:


“Kurumsal şirketlerde kullanılan laptop bilgisayarların sayısı attıkça, yarattıkları riskler de aynı oranda artış gösteriyor. Her sene birçoğu hassas veya gizli bilgiler barındıran yüzlerce veya binlerce laptop cihazı ya çalınıyor ya da kayboluyor. Alcatel-Lucent, OmniAccess 3500 Nanstop Laptop Guardian çözümü ile artık bilgi işlemciler, çalışanların laptop bilgisayarları üzerindeki hassas bilgileri nerede veya ne zaman olursa olsun, hatta cihaz kapalı durumdayken dahi koruma altına alabilecek. Yamaların ve güncellemelerin, personel bilgisayarı ile çalışmazken gerçekleştirilebilmesi, halka açık internet erişiminden kaynaklanan güvenlik açıklarına, anlık ve proaktif çözümler sağlanması gibi yenilikleri sayesinde Alcatel-Lucent OmniAccess 3500 Nonstop Laptop Guardian, kurumların verimliliğini, iş sürekliliğini ve çalışanların bilgi işlem politikalarına uyumluluğunu artıran önemli ve aranan bir çözüm olacaktır.”



16 yıl önce