|

Doğa Koleji''ne teknoloji imzası

Eğitimin her aşamasında teknolojiden yararlanan Doğa Koleji, ''light-house'' olarak anılan, Apple''ın teknoloji merkezli okulları arasında yer almaya hak kazanan Türkiye'deki ilk eğitim kurumu oldu

Melih Bayram Dede
00:00 - 3/12/2012 Pazartesi
Güncelleme: 22:42 - 2/12/2012 Pazar
Yeni Şafak
Doğa Koleji''ne teknoloji imzası
Doğa Koleji''ne teknoloji imzası

Doğa Koleji, ''Işıkları Yak!'' adıyla Ataşehir Doğa Koleji''nde gerçekleşen konvansiyonla ''light-house'' olarak bilinen, Apple''ın teknoloji merkezli okulları arasında yer almaya hak kazandı. Yurtdışından Apple uzmanlarının da katıldığı Konvansiyon, 26-28 Kasım tarihleri arasında 3 gün sürdü.

EĞİTİM UZMANLARI İNCELEDİ

İlk iki günü iPad''li eğitim çalıştaylarıyla geçen konvansiyonun ikinci gününde, lise ve ortaokul düzeyinde her branştan Doğa Koleji öğretmeni, meslektaşlarına sınıf içi ve sınıf dışında iPad ile yaptıkları ürün ve uygulamaları sundu. Doğa Koleji Anadolu Liseleri''ndeki t-MBA (teenager MBA) Eğitim Modeli çatısı altında Apple''ın gözbebeği olarak nitelenen t-Mentorler projesi de programda yer aldı.

AVRUPA''DA ÖRNEK OKUL OLDU

Kolejde iş ve eğitim dünyasından liderler, Apple uzmanlarıyla bir araya gelerek eğitim teknolojilerinin penceresini araladılar. Doğa Koleji''nde öğrenciler iPad ile eğitim görüyor. Apple ve Promethan''ın imkânlarıyla Avrupa''nın en gelişmiş okulu sıfatını kazanan Doğa Koleji Ataşehir ve Kurtköy Kampüsü''nde öğrenciler Apple sınıflarında eğitim alıyor.


11 yıl önce