|

Doktorunuz da sizi görecek

Türk Telekom'un görüntülü telefon hizmeti Videofon'la doktora görünme devri başlıyor. Uzaktan tedavi imkanı sunacak uygulamanın ilk adımı, Acıbadem Hastanesi'yle gerçekleşecek işbirliğiyle atılıyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 31/08/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:20 - 31/08/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Doktorunuz da sizi görecek
Doktorunuz da sizi görecek

Türkiye'nin her yerindeki sabit telefonlardan görüntülü haberleşme imkânı sunan Videofon, şimdi de sağlık sektöründe önemli bir rol oynamaya hazırlanıyor. Türk Telekom ile Acıbadem Hastaneleri arasında yapılan işbirliğiyle artık evinizden çıkmadan Videofon'dan doktora görünebileceksiniz.

HASTANEYE GİTMEK YOK

Acıbadem Hastanesi doktorları, Videofon kullanan hastalarla görüntülü olarak haberleşecek, yerinde teşhis gerektirmeyen bir çok rahatsızlıkta uzaktan tedavi gerçekleşmiş olacak.

Hastanelere yapılan bir çok başvurunun, 'ayakta tedavi' olarak nitelendirilen hafif rahatsızlıklar olduğu göz önüne alınırsa, Videofon'un hem hastanelerdeki yoğunluğu azaltacağı hem de hastaları hastanelerde zaman kaybetmekten kurtacağı şimdiden söylenebilir.

1 EYLÜL'DE AÇIKLANIYOR

Bu gelişme, 1 Eylül'de Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany ve Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın katılımlarıyla gerçekleştirecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak. Daha fazla bilgiyi o zaman alabileceğiz.








15 yıl önce