|

Dünya devi Best Buy artık Türkiye'de

Best Buy, gücünü çalışanlarından alan müşteri odaklılık felsefesi ile Türkiye'de perakendenin yüzünü değiştirecek

Melih Bayram Dede
00:00 - 12/05/2009 Salı
Güncelleme: 13:39 - 12/05/2009 Salı
Yeni Şafak
Dünya devi Best Buy artık Türkiye'de
Dünya devi Best Buy artık Türkiye'de

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Çin, Meksika ve Avrupa'daki operasyonlarından sonra şimdi de Türk tüketicileriyle buluşmaya hazırlanan Dünya Devi Best Buy, Türkiye'ye geliş sürecini anlatmak üzere İstanbul'da bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Best Buy International CEO'su Robert A. Willett, 45 milyar dolar cirosu, 13 ülkedeki faaliyeti, sahip olduğu 9 markası, yaklaşık 4.000 mağazası ve 155 bin çalışanı ile dünyanın en büyük tüketici elektroniği perakendecisi Best Buy'ın Avrupa açılımında, Türkiye'nin çok stratejik bir rol oynadığını, Türkiye'nin genç nüfusu ve gelişen ekonomisi ile Best Buy için en önemli ülkelerin başında geldiğini belirtti. Best Buy Türkiye Ülke Başkanı Ruşen Kopmaz da Türk tüketicisine daha önce eşi benzeri görülmemiş bir teknoloji alışverişi deneyimi yaşatmaya hazırlandıklarını belirterek; “Hedefimiz, Best Buy'ı herkesin çalışmak için can atacağı bir şirket ve gezmekten, alışveriş yapmaktan haz duyulan, eğlenceli bir mağazalar zinciri haline getirmek” şeklinde konuştu.


Best Buy International CEO'su Robert A. Willett yaptığı konuşmada: “1966 yılındaki kuruluşumuzdan bugüne, her zaman yenilikçilikten ilham alarak büyüdük. Bugün; müşteri odaklı, yeteneklerden güç alan, dinamik bir şirket olarak; değişmeye, gelişmeye ve büyümeye devam ediyoruz. Türkiye, büyüme ve uluslararası marka olma yolculuğumuzda en önemli duraklarımızdan biri. Türkiye'de ilk mağazamızı kısa bir süre sonra İzmir'de açacağız. Yaklaşık iki yıl önce Türkiye ofisimizi açarak bugüne kadar Türk tüketicisini tanımak ve beklentilerini öğrenmek üzerine yapılmış en ciddi araştırmalardan birini gerçekleştirdik. Şimdi artık bütün bu öğrendiklerimizi hayata geçireceğimiz aşamaya geldik. İzmir bunun ilk durağı olacak.” dedi. Perakendeciliğin, her geçen gün daha sofistike ve daha karmaşık hale geldiğini anlatan Willett, “Bu perakende ortamına rağmen müthiş bir büyüme sağladık, her 5 yılda bir büyümemiz 2 kat arttı; bunu müşteriye daha yakın durmamıza ve onlardan öğrendiklerimiz doğrultusunda çözümlerimizi ve servislerimizi geliştirmemize borçluyuz.” şeklinde konuştu.


Best Buy'ın stratejisinin temelini “Müşteri Odaklılık” felsefesinin oluşturduğunu ve bu stratejinin en büyük farkları olacağını ifade eden Best Buy Türkiye Ülke Başkanı Ruşen Kopmaz da; “Müşterilerimize mükemmel bir alışveriş deneyimi sağlamak amacıyla, çalışanlarımızın tecrübelerini dinleyecek, onların bu tecrübelerinden faydalanacağız. Müşterilerimizin farklı ihtiyaçlara sahip olduklarını göz önünde tutarak, farklılıklarına saygı duyacak şekilde onlara eşsiz, bireysel bir hizmet sunacağız. Müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını baştan sona karşılayacağız.” dedi.


Önemli olanın yalnızca ürün satmak olmadığının, müşterileri ihtiyaçları olan teknoloji çözümleri ile bir araya getirmenin, onlara güvenilir bir danışmanlık sunmanın mühim olduğunu vurgulayan Kopmaz; “Teknolojiden sonuna kadar faydalanmanın önemine inanıyoruz ve müşterilerimizin teknoloji konusunda ufuklarını açmak için çalışıyoruz. Müşterilerimize satın aldıkları ürünleri diğer teknolojik ürünler ile entegre kullanarak hayatlarını nasıl kolaylaştırabileceklerini ve teknolojiyi nasıl keyifli hale getirebileceklerini anlatmak istiyoruz. Bizler tüm müşterilerimizin “teknoloji gurusu” olmak zorunda olmadığını biliyoruz; ancak biz teknolojiyi, herkese anlatabilecek kadar iyi biliyoruz. Müşterilerimize en yeni ve en son teknolojiyi sunmakla kalmayıp, bu ürünleri birbirleri ile entegre ederek kullanmayı öğreterek hayatlarını kolaylaştıracağız. Mağazamızda müşterilerimizin rahat etmesi için rahat ve eğlenceli bir alışveriş ortamı yaratacağız. Alanlarında bilgili, teknoloji uzmanı çalışanlarımız ile tarafsız, güvenilir bir danışmanlık sunacağız. Çalışanlarımızın her türlü bilgiyi kolay, anlaşılır şekilde müşterilerimize sunabilmeleri için ürünlerimiz raflarımızda açık ve denenebilir şekilde sergilenecek.” şeklinde konuştu.


Müşterileri için teknoloji alışverişi sırasında ve sonrasında her zaman tek adres olmak istediklerinin altını çizen Kopmaz, eve teslimattan kuruluma, montajdan tamire kadar müşterilerinin her zaman yanlarında olacaklarını belirtti. Kopmaz, müşterilerinin güvenle ve gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını sağlayacak fiyatlar, iade koşulları ve genişletilmiş ürün garanti paketleri sunacaklarını ifade etti.


Best Buy'da çalışma formüllerinin çok basit olduğunu vurgulayan Kopmaz, “Müşterilerimizin karşılanmamış ihtiyaçlarını belirleyecek, o ihtiyaçları en mükemmel şekilde karşılamanın yollarını arayacak, ihtiyaçlarını karşılayacak ve her geçen gün büyüyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.


15 yıl önce