|

Dünya devi Twitch'i satın aldı

Gelen haberlere göre, dünyanın en popüler çevrimiçi oyun akışı portalı Twitch, 1 milyar dolar karşılığında Google tarafından satın alındı.

.
00:00 - 26/07/2014 Cumartesi
Güncelleme: 12:57 - 26/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Dünya devi Twitch'i satın aldı
Dünya devi Twitch'i satın aldı

VentureBeat''in isimsiz kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, iki firma 1 milyar dolar civarında bir ücret karşılığında el sıkıştı.

İlk olarak mayıs ayında ortaya çıkan söylentiler, Google''ın YouTube ile kurduğu video krallığını Twitch ile pekiştirme niyetinde olduğu yönündeydi. Bugün ortaya çıkan satın alma iddiaları ise Google ve Twitch ikilisi tarafından yanıtsız bırakıldı.

VentureBeat''in konuya yakın isimsiz kaynakları, Google''ın 2006 yılında 1,65 milyar dolara satın aldığı YouTube''un Twitch''ten sorumlu olacağını belirtiyor.

San Fransisko merkezli Twitch, insanların kendi oyunlarını diğer oyunseverlerle canlı videolar aracılığı ile paylaşmalarını sağlıyor. PC, Xbox One ve PlayStation 4 üzerinden canlı yayın yapılmasına olanak tanıyan servis, Sandvine araştırma şirketinin verilerine göre, mart ayında küresel internet trafiğinin yüzde 1,35'ini oluşturdu.

Twitch aylık 50 milyondan fazla aktif kullanıcıya ve düzenli olarak canlı yayın yapan 1,1 milyon üyeye sahip. Twitch''ten her ay 13 milyar dakika video izleniyor.

10 yıl önce