|

Dünya genelinde oyun pastası 70 milyar dolar

00:00 - 20/12/2011 Salı
Güncelleme: 16:12 - 20/12/2011 Salı
Yeni Şafak
Dünya genelinde oyun pastası 70 milyar dolar
Dünya genelinde oyun pastası 70 milyar dolar

Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Başkanı ve Türk Telekom Grup Şirketi Sobee'nin Genel Müdürü Mevlüt Dinç, sanal alemde oyun oynayan vatandaşları dolandırıcılıklara karşı uyardı. Artık 7'den 70'e herkesin bilgisayarda oyun oynayabildiğini belirten Dinç, "Ama bu sektör her türlü suiistimale açık. Bazı kişiler internette oyun oynamak için değil, birilerinin hesap bilgilerini çalmak için oyunlara katılıyor." dedi.


Meslekte Birlik Grubu'nun Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Tersine beyin göçü' konulu panele katılan Mevlüt Dinç, bilgisayar oyun sektörünün her geçen gün büyüdüğünü dile getirdi. Son yıllarda çıkan yeni oyunlar ile birlikte şimdiye kadar dünyada böyle bir eğlence platformu olmadığına dikkat çeken Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu Başkanı ve Türk Telekom Grup Şirketi Sobee'nin Genel Müdürü Mevlüt Dinç, oyun sektörünün her türlü suiistimale açık olduğunu kaydetti.


Dünyanın her tarafından insanların oyunlar ile etkileşim içinde olduğunu vurgulayan Dinç, 7'den 70'e herkesin sanal alemde oyun oynadığına işaret etti. Sanal alemin her türlü suiistimale açık bir ortam olduğunu hatırlatan Dinç şöyle devam etti:


"Sadece oyunlar da değil. Mail adreslerine bazı yerlerden sahte bilgiler geliyor. 'Güncelleme yapılacak bilgilerinizi verin' diyorlar. Buna benzer birçok konu oluyor sanal alemde. Dijital oyunlar federasyonunun oynayanları bilgilendirmek suistimallere karşı daha dikkatli davranmalarını sağlıyoruz. Bazı kişiler oyun oynamak için değil, birilerinin hesap bilgilerini çalmak için oyunlara katılıyor. Federasyon olarak bu konuda önemli adımlar atacağız. Vatandaşlarımız da bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı olmalı."


Dünya genelinde oyun piyasasının 70 milyar doları geçtiğini belirten Dinç, Türkiye'nin oyun sektöründe dünyada istenilen sırada olmadığını öne sürdü. Krizlerden etkilenmeyen, sürekli büyüme kat eden geniş bir kitlenin ilgisini çeken sektörün Türkiye için de çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye'nin kendi oyununu geliştirerek, kültürümüzü daha kolay yayabileceğine vurgu yapan Mevlüt Dinç şunları kaydetti:


"Kendi oyunlarımızı geliştirerek, kendi kültürümüzü de bu oyuna yansıtmak istiyoruz. Oyun ekonomisi oluşturmalıyız. Ülkemizi, dünya çapında yaygınlaştırmak istiyoruz. Oyunların pozitif unsurları var. Doğru oyunların çocukların gelişmesinde müthiş katkısı var. Federasyonumuz bu anlamda bilinçlendirme adına çalışmalar yapılıyor. Sürekli tüketilen bir sektör olunca da negatif yönleri var. Bunu da minimize etmek istiyoruz. Kenti toplumumuza faydalı, kendi geleneğimizi ve kültürümüzü kullanarak kendi oyunlarımızı üretmeliyiz."

12 yıl önce