|

Dünyanın en ince akıllı telefonu

Huawei, yeni ürünü Ascend P6'yı kamuoyuna tanıttı.

İha
00:00 - 21/06/2013 Cuma
Güncelleme: 11:14 - 21/06/2013 Cuma
Yeni Şafak
Dünyanın en ince akıllı telefonu
Dünyanın en ince akıllı telefonu

Android altyapısıyla çalışan ve 6,18 milimetre kalınlıkta olan Ascend P6, "yüksek çözünürlüklü" otoportreler için 5 megapiksellik sıradışı bir ön kameraya sahip.

Uzmanlar Ascend P6'nın tasarımını övüyor ve "ezilmiş iPhone" olarak tanımlıyor. Fakat 4G ağlarını desteklememesinin satışları sınırlandırabileceğini düşünüyor.

CCS Insight araştırma danışmanlık şirketi yöneticisi Ben Wood, telefonun Londra'daki tanıtımında, "Hiç kuşkusuz tasarımı, parçaları ve kalitesiyle Huawei'nin bugüne kadar tanıttığı en etkileyici telefon." dedi.

"Geçtiğimiz 18 ayda Çinli imalatçıların rekabet gücü yüksek cihazlar yapma konusunda yeteneklerini hızla arttırdıklarına tanık olduk ve bu gelişme muhtemelen bugüne kadarkilerin en iyisi. Fakat telefonun 3G olması belli ki onu mümkün olduğunca ince ve ucuza üretmek için verilen bir taviz olmuş."

En ince telefon

Huawei, yeni telefonun elektronik sistemi için endüstrideki en ince devre kartlarından birini ürettiklerini belirtiyor.

4.7 inç ekranıyla Ascend P6, HTC One'dan 3 mm. daha ince.

Ayrıca Ascend P6'nın iPhone 5 ve dünyanın en ince telefonu olduğu iddia edilen Alcatel One Idol Ultra'dan kısmen daha ince olduğu, ancak 120 gram ağırlığıyla her ikisinden de bir miktar daha ağır olduğu ifade ediliyor.

Telefonun Huawei'nin kendi yapımı olan ve otomatik yüz tanıma sistemi içeren kişiye özel kullanıcı arayüzü, otoportre çekimlerini daha nitelikli hale getiriyor.

Telefonun diğer özellikleri şunlar:

8 Megapiksel arka kamera

Son Android sürümü Jelly Bean 4.2.2 işletim sistemi

8 GB telefon hafızası (32 GB microSD hafıza kartlarını destekliyor.)

Huawei tarafından geliştirilen 1.5GHz dört çekirdekli işlemci

Çeşitli enerji koruma teknolojileri sayesinde %30 daha uzun pil ömrü.

11 yıl önce
default-profile-img