|

Dünyanın ilk online meclisi Türkiye'de!

Ülke gündeminin kullanıcıların fikirleri ve oyları ile şekillendiği "demokratik sosyal ağ - online meclis" ilk olarak Türkiye'de yayına başladı. Kullanıcılar her hafta seçimlerle yenilenen online bir mecliste milletvekili olabiliyor ve seçimlerde oy kullanıyor.

yenisafak.com.tr / Teknoloji
00:00 - 13/02/2013 Çarşamba
Güncelleme: 10:47 - 13/02/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Dünyanın ilk online meclisi Türkiye'de!
Dünyanın ilk online meclisi Türkiye'de!

İnsanlar fikirlerini paylaşmak, yaşadıkları çevreyi şekillendirmek isterken siyasi kurumlar ve medya da toplumun ne düşündüğünden haberdar olmak istiyor. Dünya'da bir ilk olan Democratus, pratikte bu iki grup arasında bir köprü olmayı hedefliyor.

Silikon Vadisi'nin köklü fonlarından Kaufman Fonu tarafından Türkiye'nin gelecek vaadeden 5 projesinden birisi gösterilerek tohum yatırım yapılan site, Türkiye'nin ardından sırasıyla Mısır, İsrail, Kuzey Afrika ve ABD'de sanal meclisler açmayı planlıyor.

Ülke gündeminin kullanıcıların fikirleri ve oyları ile şekillendiği demokratik sosyal ağ - online meclis
Türkiye'de yayına başlar başlamaz yoğun bir ilgiyle karşılandı ve şimdiden 250.000'den fazla ziyaret aldı.

Kuruculuğunu, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden Murat Aydemir'in yaptığı site, genç bir ekip tarafından yönetiliyor. Democratus, 9 Şubat Cumartesi sabah gerçekleştirilen bir tanıtım etkinliği ile test yayınını sonlandırarak nihai sürümüne geçti.

Bir haftalık mazbata

Kullanıcılar, fikirlerini 200 karakterlik mikroblog paylaşımları ile takipçilerine duyurup, her gün yenilenen 7 referanduma oy vererek ülke gündemini belirleyebildikler. Demokratik sosyal ağ Democratus'ta her hafta düzenlenen genel seçimlerde en çok desteği kazanan ve aktif olan üyeler sanal mecliste görev yapmak için bir haftalığına mazbatalarını alıyorlar.


11 yıl önce