|

'e-Seçim'i YSK engelledi

AK Parti Batman Milletvekili Emin Ekmen, Aselsan tarafından geliştirilen parmak izi tanıma ve mobil imza teknolojileri içeren elektronik seçim sisteminin Yüksek Seçim Kurulu'nun itirazı nedeniyle kullanılamadığını açıkladı.

Melih Bayram Dede
00:00 - 25/10/2010 lundi
Güncelleme: 15:17 - 24/10/2010 dimanche
Yeni Şafak
'e-Seçim'i YSK engelledi
'e-Seçim'i YSK engelledi

Türkiye'nin referandumda sandık başına gitmesinin üzerinden fazla bir zaman geçmedi. Tüm vatandaşların internet üzerinden oy verebileceği, seçim sonuçlarının daha hızlı ve güvenli bir şekilde değerlendirileceği elektronik seçim sistemi zaman zaman gündeme geliyor. Türkiye'nin gelişmiş bir çok ülkenin kullandığı elektronik seçim sistemi çözümünün aslında hazır olduğu, ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun itirazı nedeniye kullanılamadığı ortaya çıktı. Elektronik seçim sistemine geçişi, Yüksek Seçim Kurulu'nun engellediğini, Ankara'da Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen 27. Bilişim Kurultayı'nda, AK Parti Batman Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Emin Ekmen açıkladı. Aselsan tarafından geliştirilen elektronik seçim sisteminin, parmak izi tanıma ve mobil imza teknolojileri içerdiğini, bu açıdan yüksek güvenlikli bir sistem olduğunu belirten Ekmen, hazırda bekleyen bu sistemin Yüksek Seçim Kurulu'nun engeli nedeniyle bekletilğini söyledi.

TWITTER'I PAPERMOON'DA KEŞFETTİM

Bu arada “Twitter ne âlem?” konulu panelde de konuşan Ekmen, gençliğinden bu yana bilgisayar kullanıcısı olduğunu ifade ederek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'ı, Ahmet Hakan Coşkun'un Ankara'daki Papermoon adlı restauranttan Ömer Çelik hakkında yazdığı mesajlar sonrasında yaşanan polemikle farkettiğini söyledi. Ekmen, bu olaydan sonra dikkatini çeken Twitter'da kimseden yardım almadan bir hesap açtığını söyledi. Şu an itibariyle Ekmen, Twitter'ı aktif olarak kullanan siyasetçilerin önde gelenlerinden biri.

AK PARTİLİ VEKİLLER TWITTER'DA

Referandum sürecinde bölgesindeyaptığı çalışmaları günlük olarak Twitter'dan paylaşan Ekmen, “Bir yerden bir yere giderken araçta sürekli, çalışmalarım hakkında Twitter'a mesaj yazıyordum. Referandum sürecinde Facebook'a her gün yaptığımız çalışmaları günlük olarak 20-30 fotoğrafla paylaştım. Facebook'u günlük, Twitter'ı anlık haberleşmek için kullandım.” diyor. Sosyal ağlarla tanışmasında akıllı telefonların da büyük rol oynadığını ifade eden Ekmen, “iPhone olmasaydı, ne Facebook hesabım ne de Twitter hesabım olurdu. Akıllı telefonların bu işleri kolaylaşması çok önemli. Örneğin bir köye gidiyorum. Daha dönerken oradan çektiğim fotoğrafı Facebook'a ya da Twitter'a gönderebiliyorum.” şeklinde konuşuyor. Ekmen, AK Parti'de 30'dan fazla milletvekilinin de Twitter'ı aktif olarak kullandığını hatırlattı.


il y a 13 ans