|

eBay müşterisini de sattı!

eBay, İngiltere'de içinde çok sayıda müşterinin özel banka bilgilerinin bulunduğu bilgisayarı sattı.

00:00 - 26/08/2008 Salı
Güncelleme: 16:22 - 26/08/2008 Salı
Yeni Şafak
eBay müşterisini de sattı!
eBay müşterisini de sattı!

Açık artırma sitesi olan eBay, İngiltere'de içinde çok sayıda müşterinin özel banka bilgilerinin bulunduğu bilgisayarı sattı. 35 Sterlin'e satılan bilgisayarın hafızasında Royal Bank of Scotland ve Natwest bankalarında hesabı olan müşterilerin özel banka bilgileri ve kişisel bilgilerinin bulunduğu açıklandı.

Olayı doğrulayan Royal Bank of Scotland ve Natwest bankaları, satılan bilgilerin içinde müşterilerin kredi kart başvuruları bilgileri ile kişilerin özel imzaları ve anne kızlık soyadlarının da bulunduğunu söyledi.

Royal Bank of Scotland yetkilisi ise olayı ciddiye aldıklarını ve incelenmesi gereken acil bir konu olarak gördüklerini söyledi. Satılan bilgisayarda 1 milyon kişinin özel banka bilgilerinin olduğunu açıklayan yetkili, bilgileri tekrar temin edip güvenliğini sağlamak için her türlü incelemeyi başlatmış bulunduklarını kaydetti.

Bir eBay yetkilisi ise şuan itibariyle olayın ne olduğunu ve nasıl olduğunu anlamaya çalıştıklarını söyledi. eBay yetkilisi olayla ilgili ayrıca, "Açıkçası eBay üzerinden satışa sunulan bir aletin içinde böyle özel bilgilerin bulundurulmamasna özen gösterilmeli. Biz bilgisayarı alan Chapman isimli kişinin bunları güvenli bir şekilde teslim etmesini bekliyoruz." dedi.

16 yıl önce