|

Ericsson geleceği Türkiye'ye taşıdı

Türkiye'ye üç haftalık bir ziyaret yapan Ericsson Teknoloji TIR'ının ilk durağı Çeşme oldu. 3G ve bu teknolojinin bir adım ötesi olan ve LTE teknolojisiyle ilgili demolar içeren TIR'da adeta geleceğe bir yolculuk yapma fırsatı bulduk.

Melih Bayram Dede
00:00 - 20/07/2009 Pazartesi
Güncelleme: 19:44 - 19/07/2009 Pazar
Yeni Şafak
Ericsson geleceği Türkiye'ye taşıdı
Ericsson geleceği Türkiye'ye taşıdı

Mobil cihazlarımıza hızlı internet erişimi getirecek olan 3G uygulamasına günler kala, operatörlerin 3G altyapılarını kuran teknoloji devi Ericsson, bir adım daha ilerisini Türkiye'ye tanıtmak için kolları sıvadı. Bu amaçla Türkiye'ye üç haftalık bir ziyaret yapan Ericsson Teknoloji TIR'ının ilk durağı Çeşme oldu. 3G ve bu teknolojinin bir adım ötesi olan ve 4G olarak da adlandırılan LTE teknolojisiyle ilgili demolar içeren TIR'da adeta geleceğe bir yolculuk yapma fırsatı bulduk. Ericsson Roadshow 2009'da günümüzdeki iş yapma, iletişim ve eğlence modellerinin mobil teknolojiyle nasıl şekilleneceğini birebir görmek önemli bir deneyimdi. Ericsson TIR'ında LTE, HSPA, GPON, IMS ve IPTV gibi en son teknolojileri ve çeşitli multimedya demoları yer alıyor.


'Gerçek inovasyon uzun ömürlüdür'

Gerçek inovasyonun 5-10 yıl süresince hizmet verebilecek teknolojileri geliştirme kabiliyetinde yattığını vurgulayan Ericsson Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, “Geleceğin teknolojilerini yaratabilmekteki kritik nokta son kullanıcının ihtiyaçlarını anlamak ve yaratılan toplam faydayı maksimize etmek olmalıdır. Yarını kucaklayan gelişmeleri Türkiye'ye tanıtmak için mobil teknoloji merkezimizi üç büyük şehre taşıyoruz. İzmir, Ankara ve İstanbul'da gerçekleşecek bu yolculukta hedefimiz Türkiye'de iletişimi geleceğe taşıyan bir köprü olmaktır” diyor.


2020'de hayat nasıl olacak?

Çeşme'de gerçekleşen Ericsson Roadshow 2009'un en dikkat çeken bölümlerinden biri tartışmasız, 2020 yılında yaşamın nasıl olacağının gösterildiği sunumdu. Ericsson'un geleceğe bakan yüzünü görme fırsatı bulduğumuz 2020 Projesi'nde; insan, cihaz ve kurum üçgeninde iletişimin nasıl şekilleneceğini görme fırsatı bulduk. Mobil videodan IPTV'ye, aile bireylerinin takip edilebildiği Family Finder'dan yüksek kalitede video aktarma imkanı sunan MeOnTV'ye, sosyal ağlarla entegre edilen Rich Communication Suite'ten ev medya yönetme teknolojisi Connected Home'a kadar pek çok teknoloji bizi bekliyor.





Ericsson'dan 'Dünyayı kurtaran adım'



Dünya çapında sürdürülebilirlik alanında kapsamlı projeler gerçekleştiren ve Türkiye'ye özel Dünyayı Kurtaran Adım (
) inisiyatifini hayata geçiren Ericsson, etkinlik kapsamında bu alanda gerçekleştirdiği çalışmaları da gösteriyor. Gittikçe artan şehir nüfusu yüzünden sürdürülebilir şehirler inşa etmenin gezegeni kurtarmak için çok önemli olduğuna inanan Ericsson, sunumunda telekomünikasyonun yeşil bir gezegen yaratmada nasıl kullanılabileceği hakkında katılımcıları bilgilendirdi.


Teknoloji TIR'ı dünyayı dolaşıyor


Ericsson Teknoloji TIR'ının Avrupa turu kapsamında gerçekleşen etkinlik için Türkiye'ye gelen Ericsson teknoloji TIR'ının önceki durakları İsveç, Danimarka, Almanya, İsviçre, Fransa, İtalya, Yunanistan, Romanya ve İngiltere olmuştu. Türkiye turunu Ankara ve İstanbul'da çeşitli etkinliklerle sürdürecek olan Ericsson Teknoloji TIR'ı yoluna Hollanda, Portekiz, Belçika, İspanya, Hırvatistan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Norveç, Finlandiya ve Litvanya ile devam edecek.


15 yıl önce