|

Eyüp Belediyesi, Avea ile 'Akıllı Belediye' oldu

00:00 - 19/11/2011 Cumartesi
Güncelleme: 15:50 - 19/11/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Eyüp Belediyesi, Avea ile 'Akıllı Belediye' oldu
Eyüp Belediyesi, Avea ile 'Akıllı Belediye' oldu

Avea ve Eyüp Belediyesi, 'Akıllı Belediye' projesini hayata geçirdi. Avea'dan yapılan açıklamaya göre, 18 ayrı ürün ile hizmeti kapsayan modülden oluşan ve Eyüp Belediyesi için ilk etapta 6 modülü hayata geçirilen projenin, 2012 yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Eyüp Belediyesi ve Avea işbirliği ile gerçekleştirilen proje tamamlandığında, alanında 'dünyanın en kapsamlı Akıllı Belediye Projesi' unvanının da sahibi olacak.

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Eyüp Akıllı Belediye Projesine ait tüm altyapı çalışmalarının Avea tarafından 3G altyapısı üzerinden gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Şehirler, değişimi yaşamanın ötesinde nüfusları, sanayileri ve çevrelerine olan etkileriyle benzersiz bir konumda... İşte bu yüzden, sürdürülebilir şehirler konsepti, geleceği şekillendiren bir hareket olarak hayatımıza girmeye hazırlanıyor. Bu şehirler teknoloji ile ayakta duracak, teknolojiyle gelişecek ve teknoloji ile varlığını sürdürecek. Teknoloji ile artık akıllı şehirler dönemi başlıyor. Akıllı şehirler belediyelerin hizmet hızını artırırken, maliyetlerini düşürecek, bugün lüks gibi görünen birçok alana yatırım için bütçe yaratacak. Verimliliği artırıp, tek merkezden tüm süreçlerin yanlışsız yönetilmesini sağlayacak. Vatandaşlar kamera sistemleriyle kendilerini güvende hissedecek, herhangi bir aksaklık ya da adli bir olaya anında müdahale edilebilecek. Bilgisayar ve akıllı cep telefonlar ile ücretsiz internet ve e-belediye servislerine erişim sağlayıp hizmeti beklemeden hizmet alacaklar.'

Akıllı Belediye Projeleri ile belediye yönetimleri için hizmette sınırların kalkacağı yeni bir dönemin başladığının altını çizen Akdemir, böylece belediye başkanlarının zamandan ve mekandan bağımsız, vatandaşlara hizmet edebileceklerini ifade etti.


'Türkiye'de hayata geçiren ilk belediye'

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da projeyi Türkiye'de hayata geçiren ilk belediye olarak, projenin Eyüp sakinlerinin yaşam kalitesini artıracağını ve belediye çalışanlarının verimliliğini de yükselteceğini vurgulayarak, şunları dile getirdi:

'Hedefimiz, 2012 yılı sonuna kadar tüm birimlerimizde uygulanır hale getirmek. Teknolojinin ışık hızıyla ilerlediği dünyamızda Eyüp'te yaşayan vatandaşlarımızı çağdaş yaşamın olanaklarıyla buluşturmaya çalışıyoruz. Ülkemizin en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Avea ile bu projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Eyüp'e gelen konuklarımız, artık Akıllı Belediye Projesi sayesinde ilçemizi gezerken teknolojinin imkanlarından faydalanacak ve gezerken öğrenmenin keyfini yaşayacak. Vatandaşlarımız belediyenin hizmetlerini takip edebilecek, parkta vakit geçiren çocuğunu, yaşlı büyüklerini evden, iş yerinden kontrol edebilecek.' 

Avea Kamu Satış ve Ankara Bölge Direktörü Mehmet Işık ise projenin pilot çalışmalarının yaklaşık 4 aydır devam ettiğini ve Aralık ayında tamamlanacağını belirterek, proje çerçevesinde meydanlarda 42 megabit'e varan ücretsiz internet hizmetinden akıllı çöp arabası takip ve analizi, tarihi eserlerin mobil bilgi ortamına alınmasından parklara kameralı takip sistemine kadar farklı uygulamaların yer aldığı bildirdi. İSTANBUL (A.A)

12 yıl önce