|

Facebook kullanıcılarına önemli uyarı

Facebook kullanıcıları yıllardır ''profilime kim bakmış, bunu öğrenmenin yolu var mı'' sorusuna cevap aradı. Bir çok sahte uygulama yükleyen kullanıcılar umduklarını bulamadı.

.
00:00 - 14/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:14 - 14/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Facebook kullanıcılarına önemli uyarı
Facebook kullanıcılarına önemli uyarı

Facebook profilime kimler baktı?'' Son yılların bizi en çok tasalandıran sorularından bir tanesi de bu. Google''da bu soruya verilen cevaplar biraz karışık. Çeşitli adımları takip ederek profilinizi kimlerin görüntülediğini göstereceğini iddia eden birçok kılavuz, vaat ve uygulama var

En eski Facebook efsanelerinden bir tanesi olmasına rağmen birçok kullanıcı, bu konuda hala ümitli. Ancak kısa cevabı baştan verelim: Profilinize kimin baktığını öğrenmenin herhangi bir yolu YOK. Facebook''a göre bu bilgiyi edinemezsiniz. Peki neden?

Facebook, onu nasıl kullandığınızı kendi faydası ve kârı için takip ediyor olsa da, bu bilgileri size sağlamak gibi bir zorunluluğu bulunmuyor.

Yani Facebook, profilinize kimin kaç kere baktığını biliyor olsa bile, bunu sizinle paylaşmak istemiyor. Peki üçüncü parti uygulamalarla bu mümkün olabilir mi?

Bu bilgiye herhangi bir uygulama veya hile yoluyla ulaşmanızın da herhangi bir yolu yok. Kısacası Facebook''ta profilinize kimin baktığını hiçbir şekilde öğrenemezsiniz, bunu öğreneceğinizi söyleyen uygulamaların hiçbirinin de doğruyu söylemediğinin altını çizelim.

10 yıl önce