|

Facebook nesline özel cep telefonu

Facebook'taki Türk kullanıcı sayısının 30 milyonu geçmesi Facebook ve Vodafone'u bir araya getirdi. İşbirliğine giden iki şirket, Facebook'a özel cep telefonu geliştirerek, 229 TL'den vitrine çıkardı. Ürünü satın alanlar, ilk 12 ay Facebook'a erişim için internet ücreti ödemeyecek.

Melih Bayram Dede
00:00 - 16/09/2011 Cuma
Güncelleme: 10:35 - 16/09/2011 Cuma
Yeni Şafak
Facebook nesline özel cep telefonu
Facebook nesline özel cep telefonu

Türkiye'nin genç nüfusuyla aktif bir internet kullanıcı profiline sahip olması, küresel şirketlerin dikkatini çekiyor. Pek çok yabancı şirket, Türkiye'ye yatırım yapma kararı alırken, dün Facebook Avrupa, Orta Doğu ve Asya (EMEA) Başkan Yardımcısı Joanna Shields, Vodafone ile birlikte geliştirdikleri 'Vodafone 555′ adlı Facebook'a özel telefonu tanıtmak üzere Türkiye'deydi. Hyatt Regency Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Shields, Türkiye'deki Facebook kullanıcı sayısındaki artıştan memnun olduğunu ifade ederek, “Facebook'u kullanan 30 milyondan fazla Türk var ve yarısından fazlası Facebook'u mobil olarak kullanıyor. Vodafone'la beraber çalışmaktan ve bu ürünü geliştirmekten çok mutluyuz.” şeklinde konuştu.


TÜRK İNSANI FACEBOOK'TA FAAL

Vodafone Türkiye Bireysel Müşterilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt de, “Bugün mobil internet, dünya genelinde tüm Vodafone müşterilerinin hayatında son derece önemli bir rol oynuyor. Facebook ise, özellikle gençlerimiz için mobil internet deneyiminin son derece önemli bir parçasını oluşturuyor. Biz de Türkiye'de ilk Facebook entegre operatör markalı ilk telefonu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu telefon gençlik profiline uygun.” dedi.


229 TL'DEN SATIN ALINABİLECEK

Vodafone Türkiye Terminal Bölüm Başkanı Tarık Akad ise ön ödemeli abonelere 229 TL'ye satılan ürünle Facebook'a erişim 12 ay süreyle ücretsiz olduğunu belirterek, “Çok büyük kitlelere internet deneyiminin sağlamak istiyoruz. Bu telefon 3G değil, EDGE üzerinden erişim sağlıyor. WiFi desteği de bulunmuyor. Ekonomik fiyat sağlamak için özelikler minimum tutuldu. Ancak EDGE üzerinden gereken şekilde hızlı erişim sağlanabiliyor. Biz de Vodafone olarak Facebook ile böyle bir işbirliğine imza atarak gençlerimizin hayatına dokunuyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.


FACEBOOK TUŞU İLE KOLAY İLETİŞİM

Vodafone 555′in üzerindeki Facebook 'F' butonu, durum güncellemesinden fotoğraf ve link paylaşımına pek çok farklı ihtiyaç özelinde ayarlanabiliyor. Vodafone 555, 2.4 inç boyutundaki ekranı, QWERTY klavyesi ve dokunmatik navigasyon özelliği ile arkadaşlarıyla sohbet etmek, e-posta yazmak ve durum güncellemesi yapmak isteyen gençler için ideal bir form sunuyor. Vodafone 555, Facebook profillerini otomatik olarak adres defterine senkronize ediyor, böylelikle gençler arkadaşlarıyla kolaylıkla iletişim kurabiliyor. Vodafone ve Facebook?un işbirliğiyle geliştirilen Vodafone 555 adlı üründe Facebook'un tüm fonksiyonlarını kullanmak mümkün. Vodafone 555, Yahoo, Gmail, Hotmail elektronik posta servislerini destekliyor. Vodafone 555′in 2 MP kamerası, gençlere çektikleri fotoğrafları Facebook'ta arkadaşlarıyla anında paylaşma fırsatı sunuyor.



13 yıl önce