|

Facebook'a dalıp ailenizle iletişimi ihmal etmeyin

Sosyalleşirken aile bağlarını sağlamlaştırmayı ihmal ettiğimizi farkeden genç girişimciler harekete geçti ve ortaya aile ağı Kindo çıktı

Melih Bayram Dede
00:00 - 21/02/2008 Perşembe
Güncelleme: 20:36 - 21/02/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Facebook'a dalıp ailenizle iletişimi ihmal etmeyin
Facebook'a dalıp ailenizle iletişimi ihmal etmeyin

En popüler sosyal ağlardan biri olan Facebook, adeta bir çılgınlık gibi kitleleri teslim almışken, ailelerimizle yeterince bir araya gelmediğimizi bize hatırlatan Kindo adlı yeni nesil bir aile ağı çıktı karşımıza. Kindo'nun kuruluş hikayesi 2007 yılının başına dayanıyor. Kindo'yu kuran ekip, aileleriyle iletişim halinde kalmanın ne kadar zor olduğundan bahsederken, Kindo fikri doğmuş. Kindo'nun temel özelliği yaşayan aile için olması. Yani soyağacı çıkarmak ya da eski atalara ulaşmaktan çok, asıl amaç Facebook'un arkadaş çevresi için yaptığını aile üyeleri ve akrabalar arasında yapmak.

SKYPE ONLARIN ARKASINDA

Kindo yaş ortalaması 25 olan oldukça genç bir ekibe sahip. Ekibi ilk olarak biraraya getiren 1979 doğumlu Nils Hammar, daha önce Londra'da Skype'de çalışmış. Skype'den ayrıldıktan sonra bir internet projesinin hayata geçmesini sağladığı bir sırada aileleri biraraya getirecek olan bir sosyal ağ fikri ortaya çıkmış ve Kindo için yaptığı çalışmalar bir çok ülkede kısa sürede ses getirince Skype ve last.fm'in yatırımcıları destek miktarını artırmaya karar vermiş. Bu sayede büyük yatırım şirketlerinin dikkatini çeken Kindo, yönetim ekibi ve yatırımcı kadrosuyla bu alanda kalıcı olarak yerini sağlamlaştıracağının sinyalini veriyor.



Kindo Türkiye'de

Kindo'nun Türkiye ortağı ve ülke sorumluları Oğuzhan Aygören ve Mustafa Alpay. Oğuzhan Aygören, "Ekim 2007'de Kindo'nun deneme sürümünün Türkçe ile beraber hayata geçmesini sağladık. Türkiye 114 ülke ve 14 dil seçeneği arasında Kindo'yu en çok kullanan ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Kindo'ya üye olan kişilerin tüm bilgileri kesinlike güven altında. Aile ağaçları tamamen kişisel ve yüzde 100 gizlilik prensibiyle saklanıyor” diyor.

16 yıl önce