|

Facebook'taki virüs tehdit ediyor!

Sosyal medya devi Facebook üzerinden son günlerde yayılmaya başlayan bir virüs kullanıcıların güvenliğini tehdit ediyor. Facebook profilini ele geçiren virüs bütün bilgilerinize ulaşmanın yanında bir aşamada sizden şifrenizi de isteyerek hesabınıza tamamen sahip oluyor.

İha
00:00 - 13/10/2013 Pazar
Güncelleme: 11:26 - 13/10/2013 Pazar
Yeni Şafak
Facebook'taki virüs tehdit ediyor!
Facebook'taki virüs tehdit ediyor!

"Erkek tuvaletine kadın girerse" şeklinde gerek arkadaşların profiline gerek grup sayfalarına kendini kopyalayarak yayılan uygulama, kullanıcıların ilgisini çekmeyi amaçlıyor. Söz konusu zararlı yazılımdan kurtulmak isteyen kullanıcılar şu adımları izlemesi gerekiyor:

Bir kısayola tıklandığında Facebook tarafından verilen 'Lütfen dikkatli ol' uyarısı mutlaka dikkate alınmalı ve bilinmeyen, bilinen bir web sitesinin bir kaç harf değişikliğiyle yapılmış siteler için devam edilmemeli.

Tıklanması ve uygulama yüklemesinin gerçekleşmesi halinde 'Bu siz misiniz?' 'Doğrulama gerekiyor' gibi ekranlarda Facebook şifresi kesinlikle verilmemeli.

Eğer Facebook şifresi verilerek uygulama yüklenirse, gerek Facebook şifresi gerek bağlı olduğu mail şifresi değiştirilerek uygulamalar bölümünden uygulama silinmeli. Gerek mailde gerek Facebook hesabında telefon ile doğrulama aktif hale getirilmeli.

Aynı konuda bir çok sorunun kendisine geldiğini belirten bilişim yazarı Buğra Ayan, bu tarz virüslerde ortak bir çalışma mantığının olduğunu; bunun kişiyi sahte Facebook ekranları üzerinden şifre almaya veya şifresini alamadığı takdirde sahte video oynatıcılar yükleyerek web tarayıcısını kontrol etmenin amaçlandığını belirtti. Ayan, alınması gereken en pratik önlemin telefon doğrulamasının aktif olması ve Facebook tarafından uyarı ekranı çıktığında özellikle sonu .htm .html gibi uzantılarla biten kısa yollara izin verilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

10 yıl önce