|

Fatih için her hafta rapor veriyorum

Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim, Japonya'nın FATİH projesiyle yakından ilgilendiğini belirterek, 'Fujitsu'nun CEO'suna gelişmelerle ilgili haftalık rapor veriliyor' dedi.

Melih Bayram Dede
00:00 - 2/07/2012 الإثنين
Güncelleme: 21:36 - 1/07/2012 الأحد
Yeni Şafak
Fatih için her hafta rapor veriyorum
Fatih için her hafta rapor veriyorum

Türkiye ile birlikte 10 Balkan ülkesinin yönetiminden sorumlu olan Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim, Japonya'nın FATİH projesiyle çok yakından ilgilendiğini söyledi. Zaim, 'FATİH projesi, Fujitsu'nun CEO'su tarafından yakından takip ediliyor ve kendisine gelişmelerle ilgili haftalık rapor veriliyor.' dedi. FATİH projesinde sadece tablet bilgisayar tedarik edilmesiyle değil, teknolojik altyapı çözümleri açısından da ilgilendiklerini ifade eden Zaim, 'FATİH projesi grubuna çözümlerimizi anlatıyoruz. Tablet bilgisayarların bağlı olacağı sunucular, altyapı, bunların kurulması, yaşar halde tutulması, desteği ve uçtan uca bu projenin tüm safhalarına talip olacak şekilde hazırlanıyoruz.' şeklinde konuştu.

KENDİMİZİ HAZIR HİSSEDİYORUZ

Japonya'da FATİH projesine benzer çözümler ve akıllı tahtalar kullanıldığını ifade eden Zaim, sözlerine şöyle devam etti: 'Japonya'da Fujitsu'nun da yaptığı eğitim çalışmaları var. Zaten ona güvenerek, böyle bir deneyimimiz olduğu için biz de böyle bir işin altına girebiliriz diyoruz. Fujitsu Türkiye organizasyonu bu çapta büyük işleri yapabilecek kapasitede. Maliye Bakanlığı'nın VEDOP projesi gibi büyük işleri yaptık. Biz kendimizi hazır hissediyoruz. Bunlar vizyon projeleri ve Türkiye'nin de konumunu farklı noktalara getirecek projeler. Bu yatırımları Türkiye'ye yaptığımız zaman üretim anlamında olsun, AR-GE anlamında olsun, Türkiye'de ciddi katma değer sağlayacak, burayı bir teknoloji merkezi haline getirecek çapta büyük işler.'

AR-GE MERKEZİ KURULABİLİR

Fujitsu'nun AR-GE merkezlerinden birinin Türkiye'ye kazandırılması için girişimlerde bulunduklarını açıklayan Zaim, 'Fujitsu'nun şu an Almanya ve Japonya'da AR-GE grupları var. O AR-GE bölümlerini Türkiye'ye getirmek için görüşmelere başladık. Büyümeyi Türkiye'de sürdürelim diye talepte bulunduk. Teklifimiz ilgi çekti. Bir rapor sunduk. Şu an Türkiye'yi de araştırılacak ülkeler arasına aldılar, hatta ön sıralardayız. Kendinizi ifade etmeniz gerekiyor. Neler yapabileceğinizi göstermeniz gerekiyor. Çok şükür öyle bir geçmişimiz ve yaptığımız kapsamlı işler olduğu için 'Yapabilirler mi?' sorusunu çok fazla sordurmuyoruz. Şu an 'Nasıl yapılır?', 'Ne zaman yapılır?' aşamasındayız. Burada üst seviye mühendislik kaynakları kullanılacak. AR-GE merkezinin kurulması Türkiye'ye ciddi bir istihdam olanağı sağlayacak.' dedi.


Bosna Hersek ve Kosova'ya teknik destek Türkiye'den

Geçtiğimiz yıl Fujitsu'nun Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna, Slovenya, Hırvatistan ve Karadağ ofislerinin Türkiye'ye bağlanması sonra bölgede projeler yapmaya başladıklarını belirten Zaim, şunları söyledi: 'Böyle iki üç tane işi Türkiye'den planlamaya başladık. Bunlardan biri Bosna'daki Milli Eğitim projesi. Daha hazırlık aşamasında ama şimdiden işe başladık. Projede okullara masaüstü bilgisayar dağıtmak ve internet sınıfları oluşturmak var. Bizde 2000'li yıllarda uygulanan bilgisayarlı sınıflar konsepti. Ona çalışıyoruz. Hatta burada Ümraniye fabrikamızda Fujitsu markasıyla yaptığımız yerli üretim bilgisayarlarımızı o projede kullanmak istiyoruz. Çünkü Bosna hükümetinin de o yönde bir talebi var. Kullanılacak donanımın Türkiye'den gelmesini istiyorlar. Bir başka projemiz de, Kosova'nın trafik bilgi işlem sistemi. Yine bizdeki trafik sisteminin benzerini orada uyguluyor ve onlara destek veriyoruz. Aslında Türkiye'de yaptığımız çözümlerin Balkanlar'da daha ufak çapta da olsa gerçekleştirilmesi bize talep olarak geliyor. Bu kamu tarafı. Özel sektörde de sağlık, üniversiteler, medya buradaki çözümlerimizi orada tekrarlama gayreti içindeyiz. Bunun için iş ortaklarıyla da işbirliği yapmaya başladık. Yazılım, çözüm partnerleriyle birlikte örneğin hastane otomasyon sistemi kuruyoruz. Bunlara ihtiyaçları var çünkü bilgi teknolojileri anlamında çok derin bir bilgi birikimine sahip değiller. Özel sektör tabi daha olgun değil, yeni yeni konseptler oturuyor. Dolayısıyla bunu destekleyecek çok partner ya da çözüm şirketleri yok.'







٪d سنوات قبل