|

FBI'dan internet kullanıcılarına uyarı

Rusya ve Doğu Avrupa'daki siberkriminal şebekeler, ABD'deki bireysel emeklilik ve hisse senedi hesaplarına girerek, on milyonlarca dolar yağmaladılar.

Melih Bayram Dede
00:00 - 26/03/2007 понедельник
Güncelleme: 22:34 - 25/03/2007 воскресенье
Yeni Şafak
FBI'dan internet kullanıcılarına uyarı
FBI'dan internet kullanıcılarına uyarı

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve tahvil borsasını teftiş eden resmi daire Securities and Exchange Commission (SEC) yetkilileri, bilgisayar korsanlarının online hesaplardaki tahvil ve paraları kendi hesaplarına aktardıkları veya yapay olarak şişirdikleri tahvilleri satarak büyük kazanç elde ettiklerini belirttiler.

SEC İnternet Uygulama Başkanı John Reed Stark, "Bir sabah uyandığınızda bireysel emeklilik veya online banka hesabınızdaki tüm paranın gitmiş olduğunu görebilirsiniz" diye uyarıda bulundu.

Kullanıcıların bilgisayarlarına özel programlarla gizlice sızan siberkriminallerin vurulan her tuşu kaydettiklerini belirten FBI uzmanları, bilgisayar korsanlarının kurbanları arasında e-ticaret müşterilerinin de bulunduğunu kaydettiler.

FBI'ın siber suçlar bölümü Başkan Yardımcısı Shawn Henry bu tip internet hırsızlıklarının kurbanı olmamak için şu önlemlere dikkat çekiyor:

1- Mali işlemlerinizi yaparken her zaman güvenli bir bilgisayar kullanın.

2- Bir otele, bir havaalanına veya bir internet kafeye gittiğinizde her zaman risk altında olduğunuzu farzedin.

3- Online mali işlem yaptığınız kuruluştan gelen ve mali işlemlerinize onay veren kişinin siz olduğunuzu gösteren raporu yakından inceleyin.

4- Kullanıcı şifrenizi sık sık değiştirin ve seyahat ederken şifrenizi her 10 saniyede bir değiştiren özel bir program kullanın.

5- Kendi kullandığınız bilgisayarın bir antivirüs programı bulunduğundan emin olun.


17 лет назад