|

Firefox'tan iki rekor birden!

Yeni sürümünün 24 saat içinde 8 milyondan fazla indirilmesiyle bu alanda bir rekor kıran Firefox, bu sürede tehlikeli güvenlik açıkları ortaya çıkmasıyla büyük şaşkınlığa neden oldu.

00:00 - 3/07/2008 Perşembe
Güncelleme: 12:12 - 3/07/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Firefox'tan iki rekor birden!
Firefox'tan iki rekor birden!

İnternet tarayıcısı Firefox'un geçen günlerde çıkan 3.0 sürümü, 8 milyondan fazla indirmeyle, “24 saatte en çok indirilen program” alanında dünya rekoru kırdı. Ancak, rekorla taraftarlarını sevindiren 'dünyanın en güvenli internet tarayıcısı' olarak lanse edilen Firefox, güvenlik açıkları tespit edilmesiyle de büyük üzüntüye neden oldu.


Mozilla Vakfı 1,7 milyondan fazla kullanıcıya e-posta ile ulaşarak, rekor kırmak için destek istemiş, belirlenen günde aynı anda herkesin yazılımı indirmesi istenmişti. Denemenin başladığı 17 Haziran'da Türkiye saatiyle 17.16'dan itibaren, Mozilla Vakfı'nın sunucularından 24 saatte 8 milyon 2 bin 530 Firefox 3.0 indirildi.


Sunucu kayıtlarını inceleyen Guinness yetkilileri, Firefox 3'ün “24 saatte en çok indirilen program” olarak dünya rekoru kırdığını onayladılar. Rekora en büyük katkıyı 2,5 milyondan fazla indirmeyle Amerikalı kullanıcılar sağlarken, Türkiye'den ise 300 bine yakın kullanıcı programı indirdi.


Öte yandan rekor kıran Firefox'ta 24 saat içinde güvenlik açıkları ortaya çıkması şaşkınlığa neden oldu. 'Dünyanın en güvenli internet tarayıcısı' olarak lanse edilen yazılımın da güvenlik açıkları olabileceğinin bir kez daha ortaya çıkması, takım tutar gibi 'web tarayıcısı' tutanlar için ibret olmuştur umarız!

16 yıl önce