|

Firefox'un son versiyonu yolda

Online bilgi aramada yenilikler sunan Firefox 3, internet bağlantısı olmadan da çalışma imkanı sunuyor.

00:00 - 27/02/2008 Çarşamba
Güncelleme: 20:52 - 27/02/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Firefox'un son versiyonu yolda
Firefox'un son versiyonu yolda

Açık kaynağın önde gelen kuruluşu Mozilla'nın web tarayıcısı Firefox'un son versiyonu, kullanıcılarına özellikle online bilgi aramada yenilikler sunuyor.


Mozilla Vakfının Başkanı Mitchell Baker, yeni tarayıcının, kullanıcıların arama yapmalarının önemi göz önünde bulundurularak tasarlandığını ve Firefox 3 tarayıcısının şu anda beta sürümünün 3. aşamasında bulunduğunu kaydetti.


Bu sürümün kullanıcıya arama ve aynı zamanda "url" (adres) çubuğu yoluyla "işaretleme" yapma imkanı tanıdığını belirten Baker, yeni tarayıcının ayrıca internet bağlantısı olmaksızın çalışma olanağı da sunduğunu anlattı.


"İnsanların internette bilgi ararken, bir numaralı eylemlerinin arama yapmak olduğu aşikar. Biz bireysel yaşamınıza daha yakın olacak alanları getirmeyi tasarladık" diyen Baker, örneğin "url" çubuğuna "kameralar" yazıldığında, kullanıcının daha önce kameralarla ilgili ziyaret ettiği sitelerin listesinin çıkacağını belirtti.


Baker, Firefox'un yeni sürümünün bir diğer önemli özelliğinin de, internet bağlantısı kesildiğinde tarayıcının veri hatırlama anahtarıyla daha fazla "offline" çalışabilme olanağı olduğunu belirterek, yeni tarayıcının kullanıcı seyahat ettiğinde veya kablosuz bağlantının sorunluğu olduğu bölgelerde çalışmasını sürdürebilme fırsatı verdiğine işaret etti.


Yazılım firması Microsoft'un Internet Explorer'ının ardından en popüler ikinci tarayıcı olan Firefox, yüzde 12 olan pazar payını giderek artırıyor.

16 yıl önce