|

Fiyalar ABD'dekinden daha pahalı

Avustralya parlamentosu, dünyaca ünlü teknoloji devleri Apple, Microsoft ve Adobe'u, fiyatlandırma politikaları hakkında bilgi vermek üzere çağırdı. Avustralya''da tüketici kurumları, sık sık diğer ülkelere göre Avustralyalılardan daha fazla ücret alınmasından şikayet ediyor.

Cihan
00:00 - 11/02/2013 Pazartesi
Güncelleme: 12:03 - 11/02/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Fiyalar ABD'dekinden daha pahalı
Fiyalar ABD'dekinden daha pahalı

Avustralya Temsilciler Meclisi, geçen yıl Temmuz ayında Avustralya''da satılan ürünlerin, dünyanın diğer yerlerine göre daha pahalı olup olmadığını araştırmak üzere bir soruşturma başlatmıştı. Bu zamana kadar sadece yazılı açıklamada bulunan şirketler, bizzat araştırmayı yapan komite karşısına çıkmayı reddetmişti. BBC''nin haberine göre, dev teknoloji şirketleri Apple, Microsoft ve Adobe, 22 Mart''ta komitenin önüne çıkacak.

Ed Husic isimli bir parlamento üyesi bazı tahminlere göre Avustralya''da satılan ürünlerin fiyatlarının, Amerika''dakilerden yüzde 60 daha yüksek olduğunu ifade etti. Bir Avustralya gazetesine konuşan parlamento üyesi, ''İşletmeler ve toplum genelinde, bilişimin yaygın kullanımı göz önüne alındığında, donanım ve yazılım için ödenen ücretlerin çok büyük ticari ve ekonomik etkisi bulunuyor.'' diye konuştu. Sözlerine devam eden Husic, ''Bilişimde fiyatları aşağı çekmek ve fiyat ayrımcılığını azaltmak önemli bir mikro-ekonomik öncelik olmalı. Bu yüzden bu şirketlerin fiyatlandırma yaklaşımlarını duymak için sabırsızlıkla bekliyorum.'' dedi.

11 yıl önce
default-profile-img