|

Fotoğrafın gücüyle Türkleri çekecek

Nokia Türkiye Ülke Müdürü Çiçek Uyansoy İcan, 'İnsanlar cep telefonlarıyla çok güzel fotoğraflar çekmek istiyorlar. Türkiye'de bu aranan özelliklerin başında geliyor" dedi. İcan, 41 megapiksellik fotoğraflar çekmeyi sağlayan Pureview teknolojisinin kullanıldığı Nokia 808'in de bu nedenle Türkiye'de büyük ilgi görmesini beklediklerini söyledi

Melih Bayram Dede
00:00 - 7/07/2012 Cumartesi
Güncelleme: 01:18 - 7/07/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğrafın gücüyle Türkleri çekecek
Fotoğrafın gücüyle Türkleri çekecek

İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde 41 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekebilen akıllı telefonu Nokia 808 Pureview'ü duyuran Nokia, bu ürünün 12 Temmuz'dan bin 500 TL'den Türkiye'de satışa çıkacağını açıkladı. Nokia 808 Pureview'ün fotoğraf çekim kalitesinin teknoloji basınına test ettirilmesi için Kapadokya'da gerçekleşen basın toplantısında konuşan Nokia Türkiye Ülke Müdürü Çiçek Uyansoy İcan, cep telefonu kullanıcılarının satın alma tercihlerinde fotoğraf kalitesinin önemli bir etken olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

YENİ ÜRÜNLER WINDOWS 8'Lİ

'İnsanlar cep telefonlarıyla çok güzel fotoğraflar çekmek istiyorlar. Türkiye'de bu aranan özelliklerin başında geliyor. Nokia 808'de kullandığımız ve 41 megapiksellik fotoğraflar çekmeyi sağlayan Pureview teknolojisi, fotoğrafın yeni standardı oldu, bir çok uluslararası ödüle layık görüldü. Dolayısıyla tüketicilerin bunu beğeneceğini, Pureview teknolojisinin bir marka olacağını, ilerideki ürünlerimizde de sürekli bir hayatı olacağını, devam edeceğini öngörüyoruz.' Türkiyenin Nokia için çok önemli bir pazar olduğunu belirten İcan, 'Bunun böyle olduğunu yaptığımız lansmanlarda, Nokia'nın bütün kararlarında, lansmanlarda hissediyoruz. Nokia dünya tarafından da destek alıyoruz. Yeni serimiz için de yüksek destek alacağımızı biliyoruz. Türkiye, hem pazar özellikleri olarak hem de akıllı cihazlardaki gelişim olarak bence dünyadaki önemli bir pazarlardan biri. Dolayısıyla Nokia global de bunun farkında. Buradaki ekibimizden, yaptığımız yatırımlardan da bunu görebilirsiniz' şeklinde konuştu. Nokia'nın yeni stratejisini de değerlendiren İcan, öncelikle akıllı cihazlar tarafında önemli oyuncu olmak istediklerini, bu kapsamda da Windows Phone 8 sistemini destekleyeceklerini söyledi. Yıl sonuna kadar Windows Phone 8 işletim sistemli cihazları piyasaya sürmeye hazırlanan Nokia, Türkiye'de pazara sunacağı cihazların hepsinde sistemin Türkçe olacağını açıkladı. İcan, konuyla ilgili olarak, '2013'te daha fazla ürün gamıyla akıllı cihaz tarafında daha iddialı bir Nokia göreceksiniz. Hem mobil telefonlar tarafında hem de akıllı cihazlar tarafında oldukça aktif bir Nokia olacağız' dedi.

CARL ZEISS LENS DESTEĞİ

Nokia 808 Pureview hakkında bilgi veren Ürün Müdürü Ali Mutlu Direk ise, 'Cihazda biz Pureview teknolojisini öne çıkarıyoruz. Bu çözümle 41 megapiksellik bir çıktı alıyorsunuz ve bu aldığınız çıktıdan 8, 5 ya da 2 megapiksellik fotoğraflar çıkarabiliyorsunuz. O yüzden aslında bizim ısrarla Nokia 808 Pureview'da aldığınız 8, 5 ya da 2 megapiksellik görüntüler çok daha kalitelidir dememizin arkasındaki hikaye megapiksel kalitesi. Önemli olan piksellerin sayısı değil, onları nasıl kullandığınızdır. Nokia'nın Carl Zeiss ile birlikte geliştirdiği 41 megapiksellik özel bir sensörü kullanıyor. Akıllı telefonlarda bugüne kadar kullanılmış en yüksek çözünürlüklü lens. Bu üründe uydularda kullanılan bir görüntüleme teknolojisinden yararlanıldı' dedi.


Profesyonel çekim mümkün

Direk'in verdiği bilgiye göre, Nokia Belle FP1 işletim sistemi kullanan, 1,3 Ghz. İşlemci, 4 inç AMOLED ekran, artırılabilir 16 GB dahili hafızaya sahip olan Nokia 808, 1080p ile 4x zoom'a kadar full HD video çekimi yapabiliyor. Dolby Digital ses kalitesine sahip olan ürün, az ışıkta daha iyi performans vermek için tasarlandı. Basın toplantısında belgesel ve doğa fotoğrafçısı Faruk Akbaş da Nokia 808 Pureview ile çektiği fotoğraflardan örnekler gösterdi. Akbaş, Nokia 808 Pureview ile manuel ayarlar da yapılabilerek, profesyonele yakın sonuçlar elde edilebildiğini söyledi.




12 yıl önce