|

Geleceğin süper zırhı!

Amerikan ordusu, özel harekat ve operasyon timlerinin ihtiyaç duyduğu korumayı sağlamak amacıyla geleceğin süper zırhını geliştiriyor.

İha
00:00 - 11/10/2013 Cuma
Güncelleme: 11:39 - 11/10/2013 Cuma
Yeni Şafak
Geleceğin süper zırhı!
Geleceğin süper zırhı!

"TALOS" ismi verilen proje; Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacıları, ABD Ordusu Kara Kuvvetleri Ar-Ge Mühendisligi Komutanlığı (RDECOM) ile savunma sanayisinin önde gelen firmaları arasındaki işbirliği ile gerçekleştirilecek.

"İron Man" zırhı olarak da adlandırılılabilecek tasarım, kurşunlara karşı dayanıklı olmanın yanı sıra, kullanılacak nano teknoloji sayesinde tüm vücudu sararak hem güvenilir bir koruma, hem de mobilite sağlayacak.

ABD ordusundan yapılan açıklamaya göre, mermilere karşı ileri düzeyde bir koruma oluşturan tasarımın en dikkat çekici özelliklerinden biri, olası bir yaralanma durumunda, zırh üzerinde bulunan sensörler aracılığıyla yara bölgesinin tespit edilerek, buraya tedavi edici köpük sıkılması.

Gece dahil, 360 derece görüş yeteneği sağlayan kamera sisteminin bulunduğu tasarımın dış isleketi, manyetik bir saldırı veya elektrik akımı uygulandığında milisaniye içinde sıvı halden katı hale geçebilen manyetoreolojik sıvıdan oluşuyor.

MIT Profesörü Gareth McKinley, TALOS projesinin "Terminatör" veya "İron Man"i hatırlattığını belirterek, yakın bir gelecekte bu tür kostümlerin gerçeğe dönüşeceğini ifade etti.

Kara Kuvvetleri Ar-Ge Mühendisligi Komutanlığı bilim danışmanlarından Yarbay Karl Borjes ise, RDECOM, MIT ve projede yer alan diğer mühendislerin, zırhı her yönüyle mükemmel hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Borjes, projenin sadece koruma sağlamaya yönelik olmadığını, zırhda aynı zamanda bir iletişim merkezi, kendi kendine karar verebilen akıllı sistemler, sensörler ve minyatür tipte devrelerin bir arada olacağını kaydetti.

11 yıl önce