|

Geleceğin televizyonunu tasarladı

İzmir'deki Yaşar Üniversitesinin Mimarlık Fakültesi öğrencisi İdil Kantarcı, Hollandada düzenlenen, 'Geleceğin Televizyonu Tasarım Yarışması'nda 3üncü oldu.

Dha
00:00 - 30/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 11:41 - 30/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Geleceğin televizyonunu tasarladı
Geleceğin televizyonunu tasarladı

Bu yıl içinde aldığı 'Lufthansa Geleceğin El Bagajı Uluslararası Tasarım Yarışması' ikincilik ve 'Uluslararası Asansör Tasarım Yarışması' üçüncülük ödülleriyle dikkat çeken Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2nci sınıf öğrencisi İdil Kantarcı, bu kez de Philips TV Geleceğin Televizyonu Tasarım Yarışmasında 3üncü oldu.

Türkiyeden 64 üniversite öğrencisinin başvurduğu yarışmada derece alan İdil Kantarcı bu ay Hollandada düzenlenecek 'Dutch Dizayn Haftası'na katılma hakkı kazandı.

Yarışmanın ardından Amsterdam Philips Tasarım Stüdyoları'nı gezme fırsatını da yakaladığını belirten İdil Kantarcı, üç boyutlu görüntü tekniğini temel aldığı televizyon tasarımını şöyle anlattı:

Tasarımımda lazer ışınlarına dayanılarak gerçekleştirilen ve 3 boyutlu görüntü veren holografi tekniğini temel aldım. Yani geleceğin televizyonunu dikey bir ekran olarak değil, 360 derecelik görüntü veren bir şekilde tasarladım. Klasik kumanda anlayışını da bir kenara bırakarak akıllı telefonlara yüklenecek aplikasyonla senkronize olan bir kumanda tasarladım. Kablosuz enerji imkanı sağladığı için izleyiciye kullanım kolaylığı sağlayan tasarımda ayrıca çevre dostu titanyum ve cam malzemelerini kullandım.

İdil Kantarcının tasarımı kasım ayında düzenlenecek İstanbul Design Week'te de sergilenecek.

10 yıl önce