|

Google 100 milyon dolar dağıtacak

Google, Avrupa'daki genç teknoloji şirketlerini desteklemek için 100 milyon dolar kaynak ayırdı. Google yöneticisi Maris, Avrupa'da önemli işler başaran gençlerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

.
00:00 - 15/07/2014 Salı
Güncelleme: 11:08 - 15/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Google 100 milyon dolar dağıtacak
Google 100 milyon dolar dağıtacak

Google, Avrupa'daki teknoloji şirketleri arasında umut vadeden projeler üretenleri toplam 100 milyon dolarlık bir fonla destekleme kararı aldı. ABD'de büyük bir rekabetin yaşandığı start-up şirketleri arasında kapital şirketlerinden fon almak çok kolay ve aynı zamanda kapital/yatırım şirketleri de bu şirketlerin ürün ve hizmetlerinin değer kazanması sayesinde önemli gelirler elde ediyorlar. Ancak aynı siste Avrupa için geçerli değil ve Avrupalı startup'lar finansal kaynak bulmak konusunda daha fazla zorlanıyorlar.

Google'ın yatırım şirketinin yöneticisi Bill Maris, Avrupa'da çok önemli işler yapan genç firmaların olduğunu ve bunların fikirlerinin desteklenmesinin önemli olduğunun altını çizerek, SoundCloud, Spotify veya Supercell gibi servislerin Avrupa'dan çıktığını hatırlattı. Şu anda milyarlarca dolar değere sahip bu servisler gibi, Avrupa'da hala keşfedilmeyi bekleyen önemli şirketler olduğunu düşünen Google, 100 milyon dolarlık bir fon ayırarak bu şirketleri destekleyecek.

10 yıl önce