|

Google balon uçuracak

Kablosuz internet erişimine odaklanan Google, balonla iletişim sağlayacak sistem üzerinde çalışıyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 3/03/2008 Pazartesi
Güncelleme: 00:39 - 3/03/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Google balon uçuracak
Google balon uçuracak

Google, gökyüzüne gönderdiği balonlarla kablosuz iletişim hizmetleri sunan Space Data şirketiyle işbirliği kararı aldı. Space Data'yı satın alma ya da ortaklık seçeneklerini değerlendiren Google, balonlarla internet iletişimini kablosuz ortama taşımak için önemli bir adım atmış olacak.

Şirket, maliyeti 1500 dolar olan ve içinde 40 baz istasyonu kadar kapsama alanına sahip verici bulunan hidrojen dolu balonları, belli aralıklarla gökyüzüne bırakıyor. Space Data şirketi halen balonlarla cep telefonu ve kablosuz internet hizmetini savunma, madencilik, acil servis, sınır kontrol, ormancılık gibi farklı sektörlerin hizmetine sunuyor.

Öte yandan Google, deniz altına fiber optik kablo döşeyen bir konsorsiyuma katıldı. Unity adı verilen konsorsiyumda Google'ın yanı sıra Global Transit, PacNet, SingTel, KDDI ve Bharti Airtel Ltd. şirketleri yer alıyor. Unity , 2010 baharına kadar Amerika ve Japonya arasına denizaltından kablo döşemeyi amaçlıyor. 10 bin km. kablo ile, veri aktarım hızının yüzde 20 artarak, saniyede 7,68 Terabyte'a ulaşması planlanıyor.

16 yıl önce