|

Google Barış Manço'yu unutmadı

Ünlü sanatçı Barış Manço 70. yaş yıldönümünde unutulmadı. Dünyaca ünlü arama motoru google giriş sayfasında Barış Manço'nun özel logosuna yer verdi.

yenisafak.com.tr-murat palavar
00:00 - 1/01/2013 Salı
Güncelleme: 00:35 - 2/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Google Barış Manço'yu unutmadı
Google Barış Manço'yu unutmadı

Özel günlerde çeşitli logolar kullanan Google, Barış Manço'nu da doğum gününü unutmadı.

Ünlü arama motoru Google, 1 Şubat 1999 yılında aramızdan ayrılan sanatçı Barış Manço'nun 70. yaş gününü, hazırladığı bir doodle ile kutladı. Google, sanatçının doğum günü olan 2 Ocak tarihinde google.com.tr ana sayfasına ve diğer arama sayfalarındaki resmi logosunu, Barış Manço için hazırlanan doodle ile değiştirdi.

Türk Müziğinin unutulmaz sanatçısı

2 Ocak 1943 tarihinde İstanbul'da doğdu.

Müzisyen, şarkıcı, besteci, aranjör, söz yazarı, oyuncu,TV programcısı, sunucu, koleksiyoner, ressam, gezgin...

Anadolu Rock türünün kurucu üyelerinden olan Barış Manço, Galatasaray Lisesi'nde öğrenci iken ilk kez sahneye çıktığı 1958 yılından bu yana,Türk Sanat Dünyası'nın kilometre taşlarından biri olarak grubu 'Kurtalan Ekspres' ile birlikte Türkiye'de olduğu gibi birçok yabancı ülkede sayısız konserler verdi.

Bestelediği 200'ün üzerinde şarkısı, kendisine 12 altın ve 1 platin albüm/kaset ödülü kazandırırken, bu şarkıların bir bölümü daha sonra Yunanca, Bulgarca,Arapça, Farsça,Kürtçe, Japonca, İbranice,Fransızca ve Flemenkçe'ye çevrilerek, kendisi ve/veya başka sanatçılar tarafından da seslendirildi.

11 yıl önce