|

Google Earth'teki Kürdistan yazısı okur yorumu

Google'ın uydu servisi Google Earth'te Diyarbakır'ın üzerine eklenen Kürdistan başlıklı okur yorumu üzerine, Google Türkiye'den yazılı bir açıklama yapıldı. Google Türkiye, sözkonusu metnin kullanıcıların yorumu olduğunu belirterek, Google'ın görüşlerini temsil etmediğini açıkladı.

Yeni Şafak
00:00 - 22/03/2007 Perşembe
Güncelleme: 22:41 - 22/03/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Google Earth'teki Kürdistan yazısı okur yorumu
Google Earth'teki Kürdistan yazısı okur yorumu

Dünyanın en büyük arama motoru Google'ın 'Google Earth' adlı uydu fotoğrafları servisinde Diyarbakır üzerinde yer alan Kürdistan yazısı gerginliğe neden oldu.


Bugün bir gazetede yer alan haberde, Google'ın Diyarbakır'ı Kürdistan olarak gösterdiği iddia edilmişti. Oysa, sözkonusu metin bir okuyucu yorumundan ibaret. Google Community servisi üyeleri, Google Earth üzerindeki coğrafi alanlara notlar yazabiliyor.


Konuyla ilgili Google Türkiye'den yapılan açıklamada, sözkonusu yorumun Google'ın görüşlerini temsil etmediğini açıklandı.

Açıklamada Google Earth programının, online harita ve coğrafi resimleri keşfetmek isteyen insanlar için harika bir araç olduğu belirtilerek şu görüşlere yer verildi:

“Bu servisimize yeni eklediğimiz özellik, web'de mevcut bilgi, yorum ve analizlerin Google Earth görüntüsü ile eşleştirilerek yayınlanmasına olanak sağlamaktadır. Söz konusu içerik Google tarafından yaratılmamış ve Google'ın görüşlerini temsil etmemektedir.

İnternette yaygın olan bu içerik ile ilgili insanların tepkilerini anlıyoruz. Ancak Google olarak misyonumuz, dünya genelindeki bilgiye herkesin erişebilmesini sağlayabilmektir.”


Google Earth, tüm Dünya'nın uydudan çekilmiş değişik çözünürlükteki fotoğraflarının görüldüğü, Google Labs tarafından satın alınan Keyhole adlı şirketin geliştirdiği bir bilgisayar programı.


Google Earth programını,
adresinden ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirip kullanabilirsiniz.
17 yıl önce