|

Google, gizlilik sözleşmesini değiştiriyor

00:00 - 30/01/2012 Pazartesi
Güncelleme: 14:13 - 30/01/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Google, gizlilik sözleşmesini değiştiriyor
Google, gizlilik sözleşmesini değiştiriyor

Google, kullanıcılarına mail atarak 60 değişik gizlilik politikasını kaldırıp, bunların yerine tek bir politikaya geçeceğini bildirdi.

Google'dan yapılan açıklamada, 60 değişik gizlilik politikasının kaldırılıp, bunların yerine çok daha kısa, okunması kolay tek bir politikaya geçileceği, yeni politikanın da çok sayıda ürün ve özelliği kapsadığı ifade edildi.

Yeni sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılara servis hizmetlerinin kullandırılmayacağı da belirtildi. Dev arama motoru Google, bu yeni uygulamasıyla onlarca farklı servisini tek bir sözleşme altında toplayacak. Servisleri kullanmak isteyen kullanıcılara online olarak imza attırılacak. Sözleşmede mahremiyet ve bilgi transferi ayağındaki maddeler ise dikkat çekiyor.

Google'ın bu yeni uygulaması ile bir kullanıcı cep telefonuyla servise erişim sağladığı takdirde cep telefon numarası, gelen çağrılar, çağrıların süresi ve SMS bilgileri de kayıt altına alınıp, Google tarafından depolanabilecek. Google profili için sağlanan adınız, bir Google hesabı gerektiren tüm hizmetlerde kullanılabilecek.

12 yıl önce