|

Google Glass hayat kurtardı

Google'ın tartışmalara neden olan gözlüğünün bazı alanlardaki önemi şimdiden ortaya çıkmaya start verdi. ABD'de bir hastanede kullanılan Google Glass sayesinde bir hastanın hayatı kurtuldu.

.
00:00 - 10/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:46 - 10/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Google Glass hayat kurtardı

Google'ın deneme aşamasındaki gözlüğü hakkında tartışmalar devam ederken, yeni cihazın faydalı kullanım alanları da ortaya çıkıyor.

The Verge sitesinin yaptığı habere göre Google Glass, ABD'nin Boston şehrinde bulunan Beth Israel Deaconess Medical Center Hastanesi'nde hayat kurtardı. Önceki sene yaşanan bir olayı ifade eden hastane doktoru Steven Horng, yeni teknoloji sayesinde beyin kanaması olan bir hastayı kurtardığını ifade etti.

Bilgilere hızlıca erişim

Hekim, kanamayı durdurmak için kullanacağı ilaçlara karşı hastanın alerjisi olduğunu biliyordu ancak bu alerjinin hangi ilaçlara karşı olduğunu tam iddialı değildi. Elini çabuk tutmak mecburiyetinde olan doktorun imdadına hastene tarafından verilmekte olan Google Glass yetişti. Gözlük sayesinde hastanın tıbbi geçmişine çok fazla kısa sürede ulaşan doktor, istediği bilgilere erişerek hastanın durumunu kontrol altına almayı başardı.

Hastadan kopmadan ihtiyaca ulaşma

Google Glass'ın kendisine çok büyük kolaylık sağladığını ifade eden Dr Horng, cihaz sayesinde yapmış olduğu işi yarıda bırakmadan, hastanın odasından ayrılmadan, göz temasını kaybetmeden isteği bilgilere kolayca ulaşabildiğini ifade etti. Dr. Horng'un yaşadığı deneyimden akabinde Deaconess Medical Center, Google Glass'ın kullanım alanını genişletme kararı aldı. Hastanede kullanılan Google Glass'larda "Wearable Intelligence" adı verilmekte olan özel bir Android sürümü bulunuyor.

10 yıl önce