|

Google Glass ne işe yarıyor?

Google Glass Türkiye saatiyle bu akşam 19:00'de satışa çıkıyor. Giyilebilir teknolojilerin son dönemlerdeki gözdesi Türkiye'den de satın alınabilecek.

.
00:00 - 15/04/2014 Salı
Güncelleme: 16:06 - 15/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Google Glass ne işe yarıyor?

Google Glass sizin tam anlamıyla kişisel gözlük asistanınız oluyor. Ona bir "üçüncü göz" demek belki daha doğru olabilir. Android işletim sistemi bu gözlüğün içerisinde de var ve bir akıllı telefon gibi komutlarınızı işleyebiliyor.

Ellerinizi kullanmadan akıllı bir telefona sahip olmak belki de Google Glass ile mümkün olacak.

"Okay Glass" diyorsunuz ve arkasına; " fotoğraf çek, mesaj gönder, videoya kaydet, adres tarif et, arama yap" gibi işlevleri gerçekleştirmesini istiyorsunuz Google Glass da yapıyor.

Kesin olmamakla birlikte alüminyum-fiber karışımı oldukça esnek bir yapıya sahip Google Glass. Geldiğinde ise 5 çeşit renk seçeneğiyle kullanıcılar ile buluşacak. İlk Glass versiyonu normal bir gözlük gibiydi şu an ise şeffaf bölümden komutların uygulanışını sunuyor ve camları olmayan bir çerçeve üzerine oturtulmuş durumda.

Glass'ın sağ yanında bulunan bölümde alıcılar(ses, görüntü) ve veri işleyiciler bulunmakta, bu yüzden çerçevenin sağ kısmı aşağıdaki fotoğraftaki gibi daha kalın durumda. Bölüm üzerinden yapılan parmak hareketleri ile işlem menüleri arasında geçiş yapılabiliyor.

2013 yılının sonu veya 2014 yılı başlarında çıkması beklenen Glass'ın fiyatının 1500$'dan aşağıda olması bekleniyor.

Glass, 720p HD kalitesinde video kaydı yapabiliyor, GPS ile konum belirleyebiliyor ve yön tarifi yapıyor. WiFi veya Bluetooth 4.0 özelliği ile de iPhone veya Android akıllı telefonunuzla da bağlantı kurabilecek.

Google Glass Teknik Özelikleri:

Android 4.0.4 işletim sistemi

16 GB'lık hafıza

1 GB RAM

1.2 GHz çift çekirdekli ARM Cortex-A9 veya OMAP 4430 işlemciler

5 MP 720p görüntü kalitesinde kamera

WiFi , GPS, Bluetooth

10 yıl önce