|

Google Glass Türkiye'den nasıl satın alınır?

Google''ın akıllı gözlüğü Glass, 15 Nisan''da bir günlüğüne ABD'de satışa çıkacak. Peki Google Glass'ı Türkiye'den satın almak isteyenler hangi yolu izleyecekler?

Akşam
00:00 - 14/04/2014 الإثنين
Güncelleme: 10:59 - 14/04/2014 الإثنين
Yeni Şafak
Google Glass Türkiye'den nasıl satın alınır?
Google Glass Türkiye'den nasıl satın alınır?

Google''ın akıllı gözlüğü Glass, 15 Nisan''da bir günlüğüne satışa çıkıyor. Yalnızca ABD''de satışa sunulacak olan gözlüğü, Türkiye''den de satın alabilirsiniz.

Google Glass, Explorer Programı kapsamında birkaç bin kişiye ulaştırıldı ve onlardan gelen geri dönüşlerle yenileniyor. Google, bu test ekibini genişletmek için akıllı gözlüğünü 15 Nisan salı günü satışa sunuyor. Gözlük yalnızca o güne mahsus herkes tarafından satın alınabilecek.

Bir günlüğüne satışa sunulmaya hazırlanılan Google Glass''ın Explorer sürümü, ne yazık ki yalnızca ABD''deki adreslere gönderilecek. İşte tam da bu noktada, Amerikadaniste.com gibi siteler devreye giriyor.

Google Glass''a hemen sahip olmak ve gözlüğün herkese sunulacak son sürümünü beklemek istemiyorsan, önce buradan Google Glass programına kayıt yaptırman gerekiyor. Gözlüğü satmak yasak olduğu için, Amazon veya eBay''den edinmen mümkün değil. Bu yüzden, aklımıza Amerikadaniste.com geldi. Bu siteye kayıt olduğunda, ABD''de bir posta adresine sahip oluyorsun ve satın aldığın ürünler önce o adrese, ardından da -sitenin belirttiğine göre- 2-3 iş günü içerisinde Türkiye''deki gerçek adresine gönderiliyor.

Google Glass''ı ne kadar tutkuyla istediğine bağlı olarak, işin maddi tarafı seni caydırabilir. 1500 dolar (bugünün kuruyla 3174 TL) ödeyerek Google Glass''a sahip olmak için, önce 15 dolar ödeyerek Amerikadaniste.com''a üye olman gerekiyor. Ardından devreye kargo ücreti giriyor; 40 dolar civarında da bunun için ödemen gerekecek. Sonuç olarak, aşağı yukarı 3300 TL gibi bir hesap çıkıyor ki, işin sonunda cebinden çıkan paranın bundan daha yüksek olması da kuvvetle muhtemel.

٪d سنوات قبل