|

Google Glass'a dişli rakip: Atheer One

ABD'li teknoloji firması Atheer Labs, giyilebilir teknoloji alanında büyük atılımlara sahne olması beklenen 2014 için çok iddialı bir ürün geliştiriyor. Atheer One adı verilen gözlük, artırılmış gerçeklik özelliğiyle Google Glass'ı unutturabilir.

.
00:00 - 6/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:41 - 6/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Google Glass'a dişli rakip: Atheer One
Google Glass'a dişli rakip: Atheer One

Giyilebilir teknoloji alanında dikkat çeken ürünlerden birisi olan akıllı gözlük konusunda Google'ın 2013 yılında sadece geliştiricilere sunduğu akıllı gözlüğü Glass'ın 2014'te son tüketici ile buluşması bekleniyor.

Glass piyasaya çıktığında dişli rakiplerle karşılaşabilir. Bu rakiplerden birisi Kaliforniya merkezli Atheer Labs şirketinin geliştirdiği Atheer One isimli akıllı gözlük. Artırılmış gerçeklik uygulamaları ile dikkat çeken gözlük kullanıcısına göz mesafesinden 50 cm uzaklıkta 26 inç Full HD çözünürlükte bir ekran görüntüsü sunuyor. Android tabanlı gözlük diğer Android cihazlarla iletişim kurabilecek ve Google Play üzerindeki uygulamaları da yükleyebilecek.

Atheer One

Indiegogo isimli Crowdfunding sitesinden 100 bin dolarlık fon yardımı alan Atheer One için şu anda 400 dolara ön sipariş vermek mümkün. Gözlüğün Aralık 2014'te dağıtımına başlanacağı açıklandı.

Geçtiğimiz aylarda 1000 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulan Vuzix isimli akıllı gözlük de büyük ilgi görmüştü.

10 yıl önce