|

Google, 'Glass'ı markalaştırmak istiyor

Google, yeni akıllı gözlüğü Google Glass''da yer alan Glass ibaresini markalaştırmak istiyor.

.
00:00 - 7/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:49 - 7/04/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Google, 'Glass'ı markalaştırmak istiyor
Google, 'Glass'ı markalaştırmak istiyor

Giyilebilir cihazlar teknoloji dünyasındaki hızlı yükselişini sürdürürken, teknoloji dünyasının devleri de bu alanda kendi köşelerini kapabilmek için sıkı bir mücadelenin içine girmiş durumda. Şu ana kadar akıllı saatler ve bileklikler alanında birçok firma kendi ürününü piyasaya sürmüş durumda ve özellikle Samsunge ve Sony bu alanda rakiplerinden bir adım önde görünüyor. Ancak akıllı gözlük alanı henüz oldukça yeni ve bu alanda adını duyurmayı başaran ilk firma olan internet devi Google, akıllı gözlüğü Google Glass''ı rakiplerinin önüne geçirecek bir hamlenin peşinde.

Google Glass''da yer alan Glass ibaresi, akıllı gözlükler için oldukça elverişli bir ibare ve ilerleyen dönemde kendi akıllı gözlüklerini piyasaya sürecek olan rakip firmalar da Glass ibaresini kullanabilir. Ancak bu durumun önüne geçmek ve rakiplerinin Glass''ı kullanmasını engellemek isteyen Google, Glass''ı marka haline getirmek için Birleşik Devletler Patent ve Marka Bürosu (USPTO)''na başvuruda bulundu.

Glass''ın marka haline getirilmesi Google Glass''ın geleceği açısından oldukça olumlu bir gelişme olurdu ama bir ibareyi marka haline getirmek hiç de kolay değil. Bu durumun en bilinen örneklerinin başında App Store geliyor. App Store ibaresi Apple tarafından marka haline getirilmek istenmiş ama firmanın bu çabaları boşa çıkınca rakip firmalar da bu ismi kullanabilmişti.

Google da yaptığı başvurusu konusunda başarılı olacak gibi görünmüyor. USPTO tarafından Google''a gönderilen cevapta bu tür bir girişimin sebep olabileceği problemlere değinildiği ve Glass için daha önce yapılmış başvuruların da olduğunun bildirildiği söyleniyor. Anlaşılan o ki bazı uyanık firmalar henüz Google fırsatı bulamadan Glass markasını kendilerinin yapmak için harekete geçmişler bile.

10 yıl önce